Atac cu rachete în Zona Verde din Bagdad! Una dintre ele a căzut la 100 de metri de sediul Ambasadei SUA

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
09/01/2020, 08:24
Atac cu rachete în Zona Verde din Bagdad! Una dintre ele a căzut la 100 de metri de sediul Ambasadei SUA GALERIE FOTO
O rachetă a vizat ambasada Statelor Unite ale Americii. Sursa foto - facebook

Atac cu rachete în Zona Verde din Bagdad! Mai exact, două astfel de proiectile au vizat noaptea trecută Zona Verde din Bagdad, una dintre ele căzând la 100 de metri de sediul Ambasadei SUA, fără a provoca însă victime.

Atac cu rachete în Zona Verde din Bagdad!

Conform armatei irakiene, cele două rachete au căzut în interiorul Zonei Verzi, unde se află clădirile guvernamentale şi sediile ambasadelor.

“Două rachete Katiuşa au căzut în interiorul Zonei Versi, fără a provoca victime”, a anunţat Armata.

Una dintre ele a căzut la 100 de metri de sediul Ambasadei SUA

Două explozii puternice, urmate de sunetul sirenelor, au putut fi auzite în interiorul Zonei Verzi, iar surse din Poliţie au declarat Reuters că una dintre rachete a căzut la 100 de metri de sediul Ambasadei SUA.

Colonelul Myles B. Caggins, purtător de cuvânt al coaliţiei anti-ISIS, a anunţat pe Twitter că rachete de mici dimensiuni au căzut lângă Zona Internaţională din Bagdad, la ora locală 23:45, şi că nu există victime sau pagube materiale.

De remarcat că atacul nu a fost momentan revendicat. Vă readucem aminte că Iranul a atacat în cursul nopţii de marţi spre miercuri baze din Irak în care sunt staţionaţi militari americani.

A fost o ripostă la raidul aerian al SUA prin care a fost asasinat generalul iranian Qasem Soleimani.

Ayatollahul Ali Khamenei, liderul suprem al Iranului, a declarat că americanii trebuie sa plece din Orinetul Mijlociu și că atacurile cu rachete ale Teheranului împotriva țintelor americane din Irak sunt „o palmă” peste fața yankeilor.

Khamenei a vorbit după ce Iranul a lansat rachete balistice asupra a două baze din Irak unde staţionează militari americani. „O acţiune militară ca aceasta este suficientă. Important este să se pună capăt prezenţei corupte a Americii în regiune”, a spus Khamenei într-un discurs televizat.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×