Atac armat într-un spital din Cehia. Șase persoane au murit, iar alte două au fost rănite. Atacatorul s-a sinucis

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
10/12/2019, 12:40
Atac armat într-un spital din Cehia. Șase persoane au murit, iar alte două au fost rănite. Atacatorul s-a sinucis GALERIE FOTO
6 persoane au murit în timpul unui atac armat de la un spital din Cehia. Sursa foto: libertatea.ro

Un atac armat a avut loc într-un spital din Cehia în urma căruia au murit cel puțin 6 persoane, iar alte două au fost rănite garv. Incidentul a avut loc în orașul Ostrava, marți, 10 decembrie 2019.

Un bărbat a deschis focul asupra paciențior dintr-un spital

Un suspect neidentificat a deschis focul de armă asupra pacienților dintr-un spital din orașul Ostrava, în nord-estul Cehiei. Primele informații arată că au murit cel puțin 6 persoane, iar alte două sunt în stare gravă.

Ministrul de Interne ceh Jan Hamacek a declarat că atacul armat a avut loc în dimineața zilei de marți, 10 decembrie. La fața locului s-au deplasat mai multe echipaje de poliție, unitatea de desfășurare rapidă și un elicopter.

Directorul spitalului, Jiří Havrlant, a mărturisit că împușcăturile s-au auzit în ambulatoriu de traumatologie, în jurul orei 7:00.

Potrivit declarației date Televiziunii Cehe directorul instituției a mai spus că răniți sunt în momentul de față în sala de operație. 

Suspectul a fost găsit după 3 ore, dar s-a sinucis

Autoritățile din Cehia au dat în urmărire generală un bărbat înalt de 180 cm. Suspectul neîndentificat  purta la momentul atacului de la Spitalul didactic Ostrava un sacou roșu, scrie iRozhlas.cz. Atacatorul a fost găsit trei ore mai târziu de polițiștii din Cehia. Bărbatul s-a împușcat în cap înainte ca autoritățile să-l aresteze. 

„Poliţia a găsit maşina, au auzit împuşcături. Încercăm să îi stabilim identitatea bărbatului care s-a împuşcat în cap înainte ca poliţia să acţioneze”, au informat autorităţile pe Twitter, scrie Mediafax.

„Este o tragedie uriașă, în Cehia așa ceva nu era imaginabil. S-a întâmplat în cadrul spitalului nostru, sunt în contact cu directorul. Sunt în străinătate, dar vreau să închei această călătorie astăzi și să mă întorc seara în Republica Cehă”, a spus Ministrul ceh al Sănătății Adam Vojtìch, potrivit realitatea.net

Presa locală relatează că atacul armat de astăzi este al doilea cel mai tragic din istoria Republicii Cehe. Mai exact, în urmă cu mai bine de 4 ani, în februarie 2015, un bărbat a deschis focul de armă într-un restaurant din Uherský Brod.

Opt persoane au fost împușcate, iar atacatorul s-a sinucis la scurt timp. 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×