Astăzi este pomenită Laura Stoica. Artista ar fi trebuit să împlinească azi 52 de ani

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
10/10/2019, 11:25
Astăzi este pomenită Laura Stoica. Artista ar fi trebuit să împlinească azi 52 de ani
Laura Stoica ar fi împlinit astăzi 52 de ani. Sursa foto: radioromaninaregional.ro

Joi, 10 octombrie 2019, Laura Stoica ar fi împlinit frumoasa vârstă de 52 de ani, însă destinul avea alte planuri pentru una dintre cele mai cunoscute și apreciate voci pe care le-a dat țara noastră de-a lungul timpului. Pe 9 martie 2006, frumoasa interpretă de muzică rock a pierit într-un cumplit accident rutier, împreună cu logodnicul și copilul pe care îl purta în pântec.

Laura Stoica a lăsat în urmă o durere fără margini

Vreau să am steaua mea/ Vreau să ajung la ea”, ne spunea Laura Stoica într-una dintre cele mai cunoscute melodii ale sale. Și a ajuns, dar prea devreme, lăsând în urmă o durere fără margini și o carieră în plină ascensiune. În acea seară, Laura se întorcea, împreună cu bărbatul care în foarte scurt timp ar fi trebuit să-i devină soț, de la un concert organizat de Primăria Urziceni la Casa de Cultură din oraș, pentru doamne și domnișoare, cu ocazia zilei de 8 martie.

Se întâmpla în apropiere de comuna ialomițeană Sinești, pe șoseaua București-Urziceni, în jurul orei 21:00. Îndrăgita interpretă avea să ne părăsească atunci, întocmai ca „Un actor grăbit”, după ce un șofer vrâncean ar fi intrat în plin în mașina condusă de Cristian Mărgescu, logodnicul artistei. Avea 39 de ani, urma să devină mamă și spera că în sfârșit va avea familia mult-visată, alături de bărbatul care era și basist în trupa sa.

„Muzica mă face să trăiesc clipa la maximum”

Muzica mă face să trăiesc clipa la maximum. Ea îmi dă cele mai frumoase senzații, emoțiile sunt cele mai condensate. Muzica este prezentă în procent de 90% în viața mea, în ea mă regăsesc cu cea mai mare pasiune. Mi-a adus cele mai mari satisfacții și niciodată nu m-a trădat”, mărturisea Laura Stoica și avea perfectă dreptate, pentru că, în ciuda faptului că soarta a răpit-o mult prea devreme, muzica  nu a trădat-o și nu o va trăda niciodată, iar dovadă stau zecile de melodii pe care fanii din întreaga țară le fredonează în continuare cu mare plăcere. Mai mult decât atât, mormântul său din Cimitirul Bellu, dar și crucea ridicată simbolic la locul tragediei sunt acoperite de flori, semn că românii nu o vor uita niciodată.

De altfel, nici lumea artistică nu o va putea uita vreodată pe Laura Stoica, socotită pe bună dreptate una dintre cele mai bune voci ale scenei rock din România. „Laura era o rockeriță adevărată, pentru că așa s-a născut. O voce ca a ei cu greu poți găsi azi în toată lumea asta, la fel stilul în care interpreta ea. Prin 2000 a tras o melodie în studioul meu, dar, din păcate, hardul computerului a luat foc și nu am mai putut recupera nimic. Mi-a părut rău că nu am putut veni cu o piesă nouă după moartea ei”, spunea Adrian Daminescu, despre artista cu care a împărțit scena în nenumărate concerte și turnee prin țară.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×