Asociația „Dăruiește viață” refuză donația de 11.000 de euro de la Holograf

Ana Chivu   
în Stiri mondene
21/09/2018, 10:25
Asociația „Dăruiește viață” refuză donația de 11.000 de euro de la Holograf
Asociația "Dăruiește viață" refuză o donație de 11.000 de euro de la Holograf

Asociația care construiește primul spital de Oncologie și Radioterapie din România, ”Dăruiește Viață”, a refuzat donația venită din partea trupei Holograf. Joi seară, cunoscuta trupă a oferit 11.000 de euro pentru a susține cauza, însă ONG-ul nu a fost prea deschis în a primi banii donați de artiști. Cauza refuzului este scandalul de pe rețelele de socializare în care este implicat solistul trupei Holograf.

După ce a participat la zilele sectorului 5 și l-a lăudat pe primarul Daniel Florea, Dan Bittman a primit un refuz din partea organizației ”Dăruiește Viață”
După ce a participat la zilele sectorului 5 și l-a lăudat pe primarul Daniel Florea, Dan Bittman a primit un refuz din partea organizației ”Dăruiește Viață”

Banii din partea trupei erau veniți în ajutorul construirii primului spital din România cu specialitatea de Oncologie și Radioterapie Pediatică. Asociația care se ocupă de acesta va dărui 100 de bilete la gala aniversară de 40 de ani, de la Sala Palatului pe 10 octombrie, pentru primele 100 de donații.

Donația trupei Holograf a fost refuzată

Primul spital de Oncologie și Radioterapie Pediatică din România a primit o donație, pentru a susține continuarea construirii acestuia, de la iubita trupă Holograf. Aceștia au sărit în ajutor asociției „Dăruiește viată” cu 11.000 de euro. Se pare că ONG-ul nu a făcut abstracție scandalurilor în care este implicat solistul trupei, așa că a refuzat donația. Contextul în care se află Dan Bittman nu a fost în avantajul faptei bune pe care avea de gând să o facă.

Citesște și: ISU testează sistemul RO-ALERT. Descarca aplicatia și fă următoarele setari

Citește și: Facebook a lansat aplicatia de dating. Ce are în plus față de Tinder!

Toate criticile aduse au venit după ce cântărețul a participat la un eveniment organizat de primarul sectorului 5, Daniel Florea. Solistul a prezentat celebrarea a „50 de ani de Sector 5”. Totul bine și frumos, până când a apărut cauza conflictului dintre acesta și intrenauți. Discursul său dinantea venirii primarului pe scenă a stârnit furie ce s-a lansat de la participanții la celebrarea sectorului până la cei din mediul online.

„Mulțumim din suflet că ați fost alături de noi și mulțumim, domnule primar, pentru că, se pare, faceți o treabă excepțională aici, în sector. O să îl invit pe domnul primar să vă spună câteva cuvinte despre performanțele sale din ultimii doi ani”, a spus în încheiere cântărețul. După acestea, comentariile negative și criticile cu privire la afirmația lui au curs rapid.

De ce ONG-ul a refuzat banii?

Joi seara, una dintre cele mai durabile trupe ale României a anunțat că va dona 11.000 de euro pentru construirea primului spital de Oncologie și Radioterapie din țară. „De 40 de ani cântăm cu gândul să-i bucurăm pe oameni. Am mai spus și o mai spunem o dată: nu cântăm pentru bani, ci pentru a fi alături de oameni care se bucură de muzica noastră, oameni cu care împărțim aceleași valori. Credem din inimă că e mult mai util ca în loc să criticăm, să construim împreună ceva care sa ne ajute pe toți”, este mesajul trupei Holograf, postat pe pagina de socializare a trupei”, a fost mesajul trupei.

„Avem nevoie de bani pentru a reuși să construim spitalul destinat copiilor bolnavi de cancer, dar nu putem accepta ca acest proiect, făcut cu mult suflet și implicarea a peste 150.000 de oameni, să fie în centrul unui scandal media și să devină un instrument de aplanare a unor crize de imagine.

Am comunicat reprezentantului trupei Holograf că acești 11.000 de eur, pe care dorește să-i doneze, ar trebui să se întoarcă în sectorul 5, acolo de unde au fost luați, sector în care, de altfel, activează mai multe ONG uri care se ocupă de copiii defavorizați.

Suntem deschiși la a primi susținerea trupei Holograf în viitor (chiar dacă nu s-a întâmplat în trecut), dar nu într-un asemenea context și contăm pe dorința sinceră a membrilor trupei de a contribui la construirea primului spital de oncologie pediatrică și radioterapie”, a u spus cei de la ONG.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×