ASE București pune la dispoziție spații pentru cazarea bolnavilor. Primii pacienți au ajuns la noua locație

Traian Terzian   
în Stiri de ultima ora
28/03/2020, 11:25
ASE București pune la dispoziție spații pentru cazarea bolnavilor. Primii pacienți au ajuns la noua locație
Consiliul de Administrație al ASE București a decis să pună la dispoziția autorităților spații pentru cazarea bolnavilor de coronavirus în centrul său din Covasna

Consiliul de Administrație al ASE București a decis să pună la dispoziția autorităților spații pentru cazarea bolnavilor de coronavirus în centrul său din Covasna.

ASE București pune la dispoziție spații pentru cazarea bolnavilor

”ASE a pus gratis la dispoziția autorităților statului, în scopul extinderii capacității locale de îngrijire a bolnavilor de COVID 19, imobilul centrului sau de pregătire profesională din Covasna, cu toate dotările existente”, se arată în comunicatul conducerii instituției, conform Agerpres.

”Am oferit 15 camere şi două apartemente cu dotări hoteliere şi grup sanitar propriu, săli de conferinţe şi de curs, în care pot fi amenajate saloane pentru bolnavi, bucătărie, spălătorii și alte utilităţi. Primii pacienţi au fost deja transferaţi spre îngrijire în imobilul oferit de ASE”, se mai scrie în comunicat.

Pe de altă parte, ASE Bucureşti oferă, printr-un grup de experţi ai săi, servicii gratuite pentru antreprenorii români de consultanţă în afaceri, focalizate pe managementul crizei.

”ASE oferă servicii gratuite de asistenţă şi consiliere psihologică”

În sprijinul cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar şi universitar, specialişti de la facultatea de profil de la ASE oferă tutoriale şi materiale de suport pentru utilizarea mijloacelor de învăţământ online, dar şi acces la resurse de interes pentru elevi.

”ASE este alături de membrii comunităţii sale, aflaţi, împreună cu întreaga noastră societate, în momente pline de provocări, şi le oferă, prin psihologii şi specialiştii săi, servicii gratuite de asistenţă şi consiliere psihologică, pentru a traversa mai uşor această perioadă”, se arată în mesaj.

”ASE asigură prin site-ul instituţional www.ase.ro şi pagina sa de Facebook comunicarea transparentă şi informarea permanentă şi corectă a cadrelor didactice, studenţilor şi personalului administrativ în legătură cu evoluţia situaţiei generate de epidemia COVID 19, cu principalele decizii la nivel naţional, dar şi al conducerii ASE, care trebuie cunoscute şi respectate”, se încheie comunicatul.

Ultimul bilanț al Grupului de Comunicare Strategică, care a fost anunțat vineri, 27 martie 2020, arăta că România are în acest moment 1.292 de pacienți depistați pozitiv la coronavirus, 26 de persoane decedate și 115 vindecate și externate (53 la Timișoara, 41 la București, 7 la Iași, 6 la Craiova, 6 la Constanța și 2 la Cluj).

Specialiștii de la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași susțin faptul că tabloul pacientului cu COVID-19 s-a schimbat, iar noul tip de coronavirus începe să afecteze din ce în ce mai mulți tineri.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×