Arhiepiscopul Tomisului, achitat definitiv de către Înalta Curte! Magistrații spun că nu a existat fapta propriu zisă

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
14/02/2020, 14:57
Arhiepiscopul Tomisului, achitat definitiv de către Înalta Curte! Magistrații spun că nu a existat fapta propriu zisă GALERIE FOTO
Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie a scăpat de problemele cu justiția. Sursa foto - ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a fost achitat de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Acesta a făcut parte dintr-un dosar în care a fost judecat pentru că ar fi obţinut ilegal fonduri europene.

Arhiepiscopul Tomisului, achitat definitiv de către Înalta Curte!

De remarcat că decizia magistraţilor este una definitivă. Instanţa a considerat că fapta nu există. Arhiepiscopul Tomisului fusese achitat şi de prima instanţă, Curtea de Apel Constanţa.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, astfel, să schimbe temeiul achitării pentru Teodosie Petrescu, Arhiepiscopul Tomisului, considerând că fapta nu există.

Magistrații spun că nu a existat fapta propriu zisă

Magistraţii au mai hotărât să respingă acţiunea civilă formulată împotriva Arhiepiscopului Tomisului. Decizia instanţei este definitivă.

Curtea de Apel Constanţa a decis în luna iunie a anului trecut achitarea Arhiepiscopului Tomisului şi a celorlalte persoane judecate în dosar: Stere Beca, Ciprian-Ioan Cojocaru, Bogdan-Petrişor Malaxa, Gheorghe Nadoleanu, Aurelian Ştefan.

Procurorii DNA Constanţa au dispus trimiterea în judecată a lui Teodosie Petrescu, arhiepiscop al Tomisului, pentru folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.

După verdictul de achitare al Înaltei Curti, IPS Teodosie a multumit celor care au crezut in nevinovatia lui. „Lucrurile lui Dumnezeu nu sunt cuprinse de intuneric. Am crezut in Dumnezeu caruia m-am incredintat cu slujirea mea. Am crezut in Justitie si iata ca rezultatul este pe masura.

Stiam ca cele pentru care eram cercetat nu exista. Pacat de osteneala celor ce-au intors pe fata si pe dos toate acele declaratii si acuzatii,” a declarat arhiepiscopul.

„Multumesc lui Dumnezeu si ma rog pentru toti cei ce pazesc dreptatea in aceasta tara sa aiba mereu credinta lumina si dragoste de oameni. Unii dintre credinciosi imi plangeau de mila si spuneam de fiecare data ca nu sunt suparat.

Cand te acuza cineva fara sa existe un motiv de acuzatie, iti face un bine si eu le multumesc si celor ce m-au acuzat si celor ce m-au achitat” a mai spus acesta.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×