Aplicația care permite înființarea și ridicarea în timp real a popririlor, funcțională din martie!

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
20/02/2020, 16:51
Aplicația care permite înființarea și ridicarea în timp real a popririlor, funcțională din martie! GALERIE FOTO
Aplicația va fi pusă în funcțiune din luna martie. Sursa foto - hepta.ro

Aplicația e-Popriri, cea care permite înființarea și ridicarea în timp real a popririlor, urmează să fie pusă efectiv în funcțiune în cursul lunii martie 2020, conform declarațiilor Mirelei Călugăreanu, președintele Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF).

Aplicația care permite înființarea și ridicarea în timp real a popririlor, funcțională din martie!

Aplicația va automatiza înființarea și ridicarea popririlor bancare, astfel încât popririle să se instituie și să se ridice în timp real, dar și să se evite situațiile în care din conturi sunt reținute sume mai mari decât cele ce trebuie recuperate.

Totodată, Direcția Generală de Reglementare a Colectării Creanțelor Bugetare va dobândi calitatea de organ de executare silită. Sistemul informatic e-Popriri va avea mai multe scopuri.

Aplicația e-Popriri, ajutor real

Printre ele se află şi gestionarea centralizată a informațiilor rezultate ca urmare a înființării popririlor de către organele fiscale centrale, inclusiv suspendarea, continuarea și ridicarea popririlor generate prin intermediul acestui sistem informatic.

Vorbim chiar și despre actualizarea sumelor rămase de recuperat, pentru care subzistă poprirea înființată.

Centralizarea datelor la nivel național, astfel încât informațiile deținute de părțile implicate, ANAF și instituțiile de credit, să fie în concordanță şi facilitarea extragerii unor rapoarte, la nivel central, privind stadiul sumelor aferente popririlor înființate sunt şi ele prezente.

„Ridicarea măsurilor de executare silită prin poprire bancară va fi realizată cu operativitate, în timp real, având în vedere că încetarea măsurii de înființare a popririi bancare se va efectua de la nivelul central al ANAF, pe baza schimbului rapid de informații cu instituțiile de credit.

Un avantaj considerabil pentru contribuabili îl reprezintă și faptul că nu mai este necesară deplasarea acestora la sediul organelor fiscale, în vederea ridicării popririlor bancare.

ANAF și-a propus, de asemenea, scurtarea duratei de comunicare a actelor de executare, inclusiv a celor emise ca urmare a încetării măsurilor de executare silită, concomitent cu reducerea costurilor de comunicare/operare a actelor de executare silită”, transmitea ANAF la momentul în care a a anunțat că se gândește să implementeze un asemenea sistem

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×