Apare serialul Stăpânul Inelelor, pe Amazon. Va fi cel mai scump din istorie

Bogdan Solomon   
în Stiri mondene
18/09/2019, 12:51
Apare serialul Stăpânul Inelelor, pe Amazon. Va fi cel mai scump din istorie
Amazon pregătește noul serial Stăpânul Inelelor

Stăpânul Inelelor, mult-așteptatul serial prin care Amazon își propune să reînvie universul celebrei trilogii, intră în mod oficial în faza de producție. Filmările vor avea loc în Noua Zeelandă, unde s-au realizat și filmele care poartă semnătura marelui regizor Peter Jackson.

Stăpânul Inelelor va fi cel mai scump serial din istorie

Una dintre cele mai cunoscute platforme de streaming din întreaga lume, Amazon își propune să răstoarne supremația serialului Game of Thrones, produs de rivalii de la HBO, iar pentru ca acest vis să devină realitate, americanii au băgat adânc mâna în buzunar.

Astfel, bugetul total este estimat la un miliard de dolari, sumă care va transforma noul Stăpânul Inelelor în cel mai scump serial produs vreodată. Pentru ca producția să devină realitate, a fost necesară achiziționarea drepturilor de autor, care au costat nu mai puțin de 250 de milioane de dolari. Studiourile Amazon au anunțat că filmările celei mai așteptate serii televizate din ultima vreme vor începe „în următoarele luni”.

Eroii din Stăpânul Inelelor revin cu noi aventuri
Eroii din Stăpânul Inelelor revin cu noi aventuri

Serialul va fi filmat în Scoția

Un amănunt interesant este faptul că serialul se va filma în Noua Zeelandă, țara natală a lui Peter Jackson, regizorul care semnat una dintre cele mai apreciate trilogii ale tuturor timpurilor. Într-un interviu acordat pentru The Guardian, scenariştii serialului, J.D. Payne şi Patrick McKay, s-au delcarat încântați de alegerea făcută, mai ales că astfel vor putea reda frumuseţea Pământului de Mijloc, universul ficţional creat în anii 1930 de scriitorul britanic J.R.R. Tolkien.

Avem nevoie de un peisaj maiestuos, cu ţărmuri, păduri şi munţi sălbatici, care ar putea totodată găzdui decoruri, studiouri şi artizani înalt calificaţi şi experimentaţi”, au dezvăluit aceștia. În plus, Stăpânul Inelelor a contribuit la consacrarea Noii Zeelande drept unul dintre liderii mondiali ai industriei cinematografice, în special în domeniul efectelor speciale digitale. „Este minunat să vedem că Noua Zeelandă şi Pământul de Mijloc îşi continuă colaborarea”, a declarat ministrul Economiei neozeelandez Phil Twyford.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×