România a înregistrat 49 de cazuri noi de îmbolnăvire de coronavirus doar marţi. Bilanţul total a ajuns la 217 infectaţi cu virusul COVID-19, iar unul dintre doctorii de la Institutul „Matei Balş” face un anunţ îngrijorător.
Doctorul Cătălin Apostolescu, şeful compartimentului Boli emergente de la Institutul Matei Balş, a declarat la Antena 3 că nu de cântatul la balcoane, practicat în Italia, au nevoie românii, ci să fie pregătiţi psiholigic pentru că va veni un moment „în care vor fi puși în corturi militare, pat lângă pat, cu o singură toaletă în capătul cortului”.
„Românul trebuie să înțeleagă că va veni acel moment în care vor fi puși în corturi militare, pat lângă pat, cu o singură toaletă în capătul cortului. Și trebuie să fie pregătiți psihologic pentru treaba asta.
De astfel de nivel de înțelegere avem nevoie, nu de cântatul din balcoane. Asta, cântatul din balcoane, este util pentru moralul celor care stau închiși în casă.
Dar pe noi ne ajută ca oamenii să înțeleagă că în momentul în care am dat o recomandare trebuie să o asculte, să nu o comenteze și să nu se opună ei”, a declarat Dr. Cătălin Apostolescu, la Antena 3.
În acest moment sunt 217 de pacienţi infectaţi cu coronavirus în România. 16 dintre ei s-au vindecat şi din fericire niciun român nu a murit din cauza infectării cu virusul COVID-19, deşi patru dintre ei sunt internaţi la terapie intensivă.
În România este în acest moment decretată starea de urgenţă. Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că până pe data de 14 aprilie România se va afla în stare de urgenţă, iar şcolile şi facultăţile vor fi închise în acest interval.
„Este extrem de important ca oamenii să fie corect informați și de aceea vreau să spun românilor ce înseamnă instituirea stării de urgență pe teritoriul țării noastre potrivit decretului pe care l-am semnat astăzi, ce efecte va produce asupra vieții fiecăruia dintre noi și în ce măsură ni se schimbă viața în următoarea perioadă.
Astfel, școlile vor fi închise, pentru protejarea copiilor, elevilor și studenților, activitatea din învățământul preuniversitar și universitar se suspendă pe perioada stării de urgență.
Salut efortul cadrelor didactice, dar și al tuturor celor care au propus și oferă soluții de pregătire academică alternativă, fie online, fie prin intermediul televiziunii, pentru ca elevii să traverseze această perioadă dificilă cu cât mai puține lacune”, a spus Iohannis.