ANM, informare de ninsori abundente, în următoarele două zile! Ce se întâmplă în țară

Claudiu Surmei   
în Prognoza meteo
21/01/2019, 15:39
ANM, informare de ninsori abundente, în următoarele două zile! Ce se întâmplă în țară GALERIE FOTO
ANM a emis o informare de ninsori abundente, valabilă pentru următoarele două zile

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o informare de ninsori abundente pentru următoarele două zile. Avertizarea meteo intră în vigoare marți, 22 ianuarie, la ora 5:00 și este valabilă până miercuri, 23 ianuarie, la ora 14:00. În intervalul menționat vor fi semnalate precipitații sub formă de ninsoare în toată țara.

Meteorologii anunță că în întreaga țară vor fi ninsori moderate cantitativ și strat nou de zăpadă, intensificări temporare ale vântului, precipitații mixte și polei. Aria ninsorilor va cuprinde treptat cea mai mare parte a țării, începând cu regiunile sud-vestice. Ninsorile vor fi moderate cantitativ în Munții Banatului, în Carpații Meridionali, nordul și vestul Olteniei, sudul Banatului, precum și în nord-vestul Munteniei. Se va depune strat de zăpadă, însă acesta nu va fi consistent.

Vântul va sufla cu putere la munte, viscolind zăpada
Vântul va sufla cu putere la munte, viscolind zăpada

ANM a emis o informare de ninsori abundente, valabilă pentru următoarele două zile

Vântul va avea intensificări în zonele de munte, cu precădere în Munții Banatului la începutul intervalului, apoi și pe crestele Carpaților Meridionali, unde va atinge 65-80 de kilometri la oră, viscolind zăpada și reducând vizibilitatea. Începând cu noaptea de marți spre miercuri, se vor semnala precipitații sub formă de lapoviță și ploaie, care vor favoriza producerea poleiului, în regiunile vestice, sudice și sud-estice. Avertizarea meteo intră în vigoare marți, 22 ianuarie, la ora 5:00 și este valabilă până miercuri, 23 ianuarie, la ora 14:00.

Vremea se va răci treptat pe parcursul acestei săptămâni, iar gerul va pune stăpânire pe majoritatea regiunilor. Se anunță ninsori și burniță înghețată pe timpul nopții dintre 26 și 27 ianuarie, cu temperaturi cuprinse între -10 și -9 grade Celsius. În timpul zilei mercurul va urca în termometre doar până în jurul valorilor -1…-3 grade Celsius.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×