ANM e în alertă! Un ciclon se apropie de România! Când se va strica vremea

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
17/10/2019, 17:04
ANM e în alertă! Un ciclon se apropie de România! Când se va strica vremea GALERIE FOTO
Un ciclon se apropie de România. Sursa foto: pixabay.com

Agenția Națională de Meteorologie este în alertă! Vremea frumoasă din ultima perioadă ar putea să devină istorie, deoarece un ciclon se apropie periculos de România. Specialiștii prognozează că acesta va ajunge de-asupra țării noastre peste 7-9 zile.

Un ciclon se apropie de România cu temperaturi scăzute

Specialiștii spun că un ciclon din Atlantic se apropie, periculos, de România, aceștia fiind de părere că peste 7-9 zile am putea să ne confruntăm cu o schimbare puternică a vremii. Ciclonii atlantici sunt foarte puternici, însă clima tinde să încerce să se păstreze în echilibru.

Acești cicloni antrenează urcarea anticiclonilor saharieni care, în cuplaj cu cu ceilalți centri barici, aduc aer cald. În prezent, un asemenea anticiclon se află peste țara noastră, de aceea vremea se menține caldă. Din păcate, regimul anticiclonic are o caracteristică principală și foarte dăunătare pentru agricultură: acesta aduce seceta.

Un ciclon se apropie de România
Un ciclon se apropie de România. Sursa foto: kanald.ro

Vine iarnă grea

Pe timpul verii este cel care instalează caniculă și acumulările de căldură, iar odată intalat. Este nevoie de o schimbare bruscă de temperatură pentru ca acest front de aer cald să se ridice.

Meteorologii anunță că cele două fronturi de aer se vor ciocni chiar pe data de 19 octombrie. O masă de aer rece va ajunge mai la sud, în Europa de Vest. Aceasta va ajunge și în zona Mării Mediterane, ducând la formarea unei depresiuni mediteraneene viguroase, se arată pe pagina de facebook ”Prognoze meteo – Vremea în România”, scrie cancan.ro.

ANM a anunțat că până la sfârșitul lunii noiembrie, temperaturile ridicate dispar, și iarna își va face apariția brusc. Potrivit meteorologilor, iarna din acest an s-ar putea să fie mult mai grea decât cea din anul anterior. Primele valori negative pe timpul nopții se vor înregistra încă de la finalul lunii noiembrie 2019. Specialiștii anunță că în Europa temperaturile vor scădea foarte tare.

Meteorologii anunță că întreaga Europă va fi lovită de un fenomen rar, care va face ca lunile ianuarie-februarie 2020 să fie cele mai geroase din ultimii 30 de ani. „La nivelul celor 3 luni se discută despre posibilitate ca fenomene mai severe să apară în a doua parte a iernii, iar pe ansamblul ei, cel puţin în Europa Centrală şi de Est, să fie uşor mai caldă decât ar fi firesc”, au declarat meteorologii.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×