ANM, avertizare de vreme severă imediată! Se anunță ninsori și precipitații mixte

Dan Suta   
în Prognoza meteo
08/10/2019, 08:26
ANM, avertizare de vreme severă imediată! Se anunță ninsori și precipitații mixte
ANM a emis o avertizare de vreme rea pentru această dimineață. Ceața creează probleme pe drumurile din Maramureș. Sursa foto: Axa News Maramureș

ANM a emis o avertizare de vreme severă imediată, care se caracterizează prin ceață densă, viscol, ninsori și precipitații mixte. Avertizarea este una în cadrul atenționării meteo emise ieri de meteorologi, potrivit căreia în România, până diseară vor continua fenomenele specifice iernii.

Avertizare de ceață densă în județul Maramureș, în axeastă dimineață

Ceața va scădea vizibilitatea în această dimineață, până spre prânz, local sub 200 de metri și izolat sub 50 de metri. Atenționarea privind ceața este valabilă în: Județul Maramureş: Sighetu Marmației, Bocicoiu Mare, Ocna Șugatag, Budești, Giulești, Călinești, Săpânța, Remeți, Vadu Izei, Desești, Câmpulung la Tisa, Sarasău, Rona de Jos; Județul Sălaj: Jibou, Surduc, Gâlgău, Ileanda, Letca, Băbeni, Rus, Lozna; Județul Cluj: Gherla, Cășeiu, Bonțida, Iclod, Jucu, Mica, Mintiu Gherlii, Dej, Cuzdrioara, Câțcău, Vad; Județul Bistriţa-Năsăud: Beclean, Braniștea, Petru Rareș, Uriu, Ciceu – Mihăiești.

Vremea rece va continua în special la deal și la munte și la poalele acestora. În zonele cu altitudine foarte înaltă va continua să ningă. De altfel, ninsorile au pus stăpânire de ieri pe mai multe zone montane de la noi. Pe Transfăgărășan și pe Masivul Postăvaru s-au depus până la 10 centimetri de zăpadă, iar în unele zone a fost nevoie chiar și de intervenția utilajelor de deszăpezire.

avertizare vreme rea
Așa arată ieri Transfăgărășanul, după ce a nins abundent. Sursa foto: digi24.ro

Vreme rece azi. Se încălzește de joi

Vremea rece se va menține pe pacursul zilei de azi, cu ușoare ameliorări termice și cu o reducere a vitezei vântului în sudul teritoriului și, trepytat, în sud-vest și sud-est. Și în noaptea de marți spre miercuri, 8 spre 9 octombrie, temperaturile în zonele înalte vor fi apropiate înghețului.

Vremea se va încălzi de joi în majoritatea regiunilor. În Banat și Muntenia se vor înregistra chiar și 24-25 de grade Celsius în weekend-ul care urmează, iar în restul regiunilor se vor atinge aproximativ 18-20 de grade Celsius, evident ceva mai frig în zonele montane.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×