ANM, alertă de vreme severă imediată! Opt judeţe din România sunt sub avertizare

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
22/10/2019, 11:33
ANM, alertă de vreme severă imediată! Opt judeţe din România sunt sub avertizare
Cod galben de ceață în opt județe din țară. Sursa foto: a1.ro

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare de tip cod galben de vreme severă imediată ce vizează opt județe din țara noastră. Alerta a fost emisă în dimineața zilei de marți, 22 octombrie și rămâne valabilă până la ora 12:00, interval în care sunt anunțate fenomene extreme, pe fondul temperaturilor scăzute.

Bacău, Buzău și Vrancea, printre județele vizate de vremea extremă

Mai concret, în județele Bacău, Botoșani, Galați, Iași, Neamț, Vaslui și Vrancea este semnalată ceață care poate determina scăderea vizibilității sub 200 de metri și izolat sub 50 de metri, însoțită pe alocuri de burniță trecătoare. Totodată, pe parcursul zilei ar putea apărea precipitații cu caracter torențial, intensificări ale vântului și, local, descărcări electrice.

Fenomene meteorologice asteptate: Local ceață care reduce vizibilitatea sub 200 m, izolat sub 50 m.. Fenomene asociate: Trecător burniță.. Județul Bacău: zona joasă; Județul Botoşani; Județul Galaţi; Județul Neamţ: zona joasă; Județul Vrancea: zona joasă; Județul Iaşi; Județul Vaslui”, au transmis reprezentanții Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul ANM.

Ceața reduce vizibilitatea sub 50 de metri. Sursa foto: antena3.ro
Ceața reduce vizibilitatea sub 50 de metri. Sursa foto: antena3.ro

Alertă de vreme severă în județul Buzău

Ceața face probleme și pe raza județului Buzău, unde vizibilitatea se va reduce până la 200 de metri, pe arii restrânse putând scădea chiar sub pragul de 50 de metri, cu precădere în zonele joase, unde este semnalată și burniță. Meteorologii ANM anunță că vor actualiza informările și atenționările emise în cursul zilei de marți, de îndată ce situația o va cere.

Fenomene meteorologice asteptate: ceață ce determină scăderea vizibilității, local sub 200 m și izolat sub 50 m Fenomene asociate: izolat burniță Județul Buzău: zona joasă”, se arată în comunicatul transmis de reprezentanții Departamentului pentru Situații de Urgență.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×