ANM a emis cod galben de viscol și ninsori în mai multe județe. Cum arată prognoza meteo

Ciprian Postolache   
în Stiri de ultima ora
22/01/2019, 13:56
ANM a emis cod galben de viscol și ninsori în mai multe județe. Cum arată prognoza meteo GALERIE FOTO
ANM a emis cod galben de viscol și ninsori în mai multe județe. Cum arată prognoza meteo

Este cod galben de viscol și ninsori în mai multe județe din țară. ANM a emis un comunicat în care a actualizat prognoza meteo. Codul galben de ninsoare și viscol intră în vigoare marți 22 ianuarie ora 16 și este valabil până pe 23 ianuarie, ora 10.  Avertizarea este pentru șapte județe din sud- vestul țării.

„În Munții Banatului și în cea mai mare parte a Carpaților Meridionali va ninge viscolit, iar vântul va avea intensificări în special la altitudinile mari, cu rafale de peste 80…90 km/h, zăpada fiind spulberată și troienită, condiții în care vizibilitatea va scădea semnificativ. În județele Mehedinți, Gorj, Vâlcea și în cea mai mare parte a județelor Argeș și Caraș-Severin va ninge local însemnat cantitativ, iar stratul de zăpadă nou depus va fi consistent.”, se arată în comunicatul dat de Administrația Națională de Meteorologie.

ANM a emis cod galben de viscol și ninsori în șapte județe. Ce se întâmplă în restul țării

Meteorologii au emis o atenţionare, cod galben de viscol şi ninsori însemnate cantitativ. Aceasta este valabilă de marți de la ora 16 până miercuri dimineață la ora 10. Cele 7 județe vizate sunt Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Argeş, Caraş-Severin şi în zona de nord judeţele Dâmboviţa şi Prahova. În aceste zone se va semnala viscol în zona Munților Banatului și a Carpaților Meridionali, ninsori local însemnate cantitativ și strat consistent de zăpadă.

Județele afectate de codul galben emis de ANM. Intervalul : 22 ianuarie, ora 16 – 23 ianuarie, ora 10

Pentru restul țării, ANM a dat o informare tot până miercuri dimineață la ora 10, în care se precizează că se vor înregistra precipitații moderate cantitativ: ninsori, precipitații mixte și polei în toată țara. „În intervalul menționat aria precipitațiilor va cuprinde treptat toate regiunile și pe arii restrânse vor fi moderate cantitativ. Acestea vor fi sub formă de ninsoare și local se va depune strat nou de zăpadă, iar în vestul țării trecător vor fi și sub formă de lapoviță și ploaie. În regiunile sud-estice și în extremitatea de sud se vor semnala mai ales ploi. Se va forma polei.”, se arată în comunicatul ANM.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×