ANM a emis cod galben de vânt puternic până la ora 22:00! Mai multe regiuni sunt afectate

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
06/01/2020, 10:35
ANM a emis cod galben de vânt puternic până la ora 22:00! Mai multe regiuni sunt afectate
ANM a emis cod galben de vânt puternic pentru mai multe regiuni ale țării. Sursa foto: hepta.ro

Administrația Națională de Meteorologie a emis luni dimineață un nou cod galben de vânt puternic, ce vizează mai multe regiuni ale țării. Avertizarea rămâne valabilă până la orele 22:00, cu posibilitatea de a fi prelungită în cazul în care situația persistă.

Cod galben de vânt puternic în mai multe județe ale țării

Mai concret, în Dobrogea, jumătatea de est a Munteniei și în sudul Moldovei intensificări ale vântului cu viteze de 55 – 65 km/h. Potrivit meteorologilor, pe arii restrânse, îndeosebi pe litoral, rafalele pot ajunge până la 75-80 km.

În Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură, vântul va continua să prezinte intensificări, temporar cu viteze de peste 70…80 km/h, iar zăpada va fi spulberată.

Vântul puternic își va face simțită prezența și în această noapte, mai ales în sud-estul teritoriului, atingând în general viteze de 40-50 km/h, în timp ce pe litoral rafalele vor depăși 55-60 km/h.

Cum va fi vremea în București

Totodată, ANM a transmis prognoza specială pentru București, iar veștile nu sunt printre cele mai bune. Trebuie să ne așteptăm la vreme predominant rece și precipitații slabe sub formă de lapoviță și ninsoare, pe fondul unor intensificări ale vântului.

De asemenea, vor fi condiţii de producere a poleiului, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu viteze la rafală de până la 25 – 30 km/h. În ceea ce privește valorile termice, acestea se vor apropia de normalul perioadei.

Astfel, mercurul din termometre va indica valoarea minimă de 0 grade Celsius, în vreme ce maxima se va situa în jurul pragului de 4 grade Celsius.

Potrivit meteorologilor, luni, 6 ianuarie, între orele 8:00 – 22:00, vântul se va intensifica şi va atinge viteze la rafală, în general, de 45 – 55 km/h, amplificând senzaţia de rece.

Totodată, cerul va deveni variabil, iar temperatura va creşte de la -3 grade, dimineaţa, spre valori în jurul a 3 grade, în cursul după-amiezii. Vreme la fel de rece ne așteaptă și în zilele următoare, mai ales că temperaturile vor continua să înregistreze scăderi semnificative.

 

 

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×