ANM a emis cod galben de lapoviță și intensificări ale vântului, în 6 județe

Alexa Serdan   
în Prognoza meteo
29/01/2020, 08:53
ANM a emis cod galben de lapoviță și intensificări ale vântului, în 6 județe
Cod galben de lapoviță, polei și vânt puternic în 6 județe din România. Sursa foto: Hepta.ro

Agenția Națională de Meteorologie a emis trei coduri galbene de ploaie, lapoviță și intensificări ale vântului în mai multe regiuni din țara noastră. Atenționarea meteo este valabilă în cursul zilei de azi, 29 ianuarie 2020, până în jurul orei 11:00.

Cod galben de lapoviță și polei în județul Covasna

Meteorologii au anunțat că încă de la primele ore ale dimineții a intrat în vigoare un cod galben de ploaie sau lapoviță care va duce la depuneri de polei. Atenționarea nowcasting este valabilă până la ora 10:00 și vizează mai multe localităț din județul Covasna.

Printre localitățile care vor fi afectate de lapoviță și depuneri de polei se numără: Sfântu Gheorghe, Târgu Secuiesc, Covasna, Baraolt, Întorsura Buzăului, Zagon, Zăbala, Ozun, Sânzieni, Sita Buzăului, Ghelința, Brăduț, Bățani, Cernat, Brețcu, Barcani, Ojdula, Catalina, Boroșneu Mare, Bodoc, Ghidfalău, Reci, Valea Crișului, Vârghiș, Ilieni, Brateș, Malnaș, Moacșa, Arcuș, Valea Mare, Dalnic și Comandău.

Cod galben de vânt puternic în 5 județe din țara noastră

ANM  a mai emis și un cod galben de vânt puternic care va atinge la rafală 55-65 km/h. Atenționarea nowcasting este valabilă până la ora 10:00 în zonele joase din județele Alba, Brașov și Sibiu și până la ora 11:00 în alte două județe din țară: Cluj și Sălaj.

Localitățile din județul Cluj unde vânt ulva avea intensificări de până la 60 km/h se numără Huedin, Aghireșu, Călățele, Sânpaul, Mănăstireni, Mărgău, Sâncraiu și Izvoru Crișului. De asemenea, localitățile afectate de codul galben de vânt puternic din județul Sălaj sunt: Hida, Almașu, Buciumi, Cuzăplac, Sânmihaiu Almașului, Fildu de Jos, Agrij și Zimbor.

Prognoză specială pentru București

Meteorologii au emis o prognoză specială pentru București și au transmis că sunt așteptate ploi slabe și vânt. Temperatura maximă va continua să fie mai ridicată decât normalul acestei perioadei din an și se vor întregistra în cursul zilei de miercuri, 29 ianuarie, între 7 și 9 grade Celsius.

Vântul va sufla slab spre moderat și va atinge la rafală până în jurul a 45 – 50 km/h, în timp ce probabilitatea de ploaie va fi în creștere în prima parte a zilei. Cerul va fi predominant noros, iar soarele nu va reuși să-și facă simțită prezența.

Prognoza meteo pentru luna februarie

În altă ordine de idei, ANM a transmis că luna februarie va continua să fie călduroasă, așadar temperaturile vor fi mai ridicate decât normalul acestei perioade din an. În plus, deficitul de precipitații va fi accentuat în continuare în zonele de sud, sud-est şi est ale țării noastre.

„În a treia lună de iarnă vom înregistra cu siguranţă un plus, pentru că şi în următoarele zile, până la finele lunii ianuarie, în bună parte din ţară, vom avea valori ridicate coroborat cu perioada din calendar”, a declarat directorul general ANM, Elena Mateescu.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×