ANM a emis cod galben de ceață și chiciură! 27 de județe sunt afectate

Alexa Serdan   
în Prognoza meteo
15/01/2020, 12:37
ANM a emis cod galben de ceață și chiciură! 27 de județe sunt afectate
Ceață densă în mai multe județe din țara noastră până la ora 14:00. Sursa foto: pixabay.com

Agenția Națională de Meteorologie a anunțat că a intrat în vigoare un cod galben de ceață în mai multe zone de pe teritoriul României. Ceața deasă îngreunează traficul pe mai multe artere și mai multe porturi au fost închise. 

Mai multe județe se află sunt atenționare nowcasting de ceață

Meteorologii au transmis că a intrat în vigoare un cod galben de ceață în 27 de județe din țară, cât și în Municipiul București. Avertizarea nowcasting imediată aduce depuneri de chiciură, polei și vizibilitate redusă sub 200 de metri.

Agenția Națională de Meteorologie mai transmite că ceața se va ridica abia după-amiaza, mai exact după orele 13:00 – 14:00. Totodată, ceața va persista și în zilele următoare atât la primele ore ale dimineții, cât și seara.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române i-a informat pe șoferi legat de traficul îngreunat din cauza ceții dense. Circulația pe mai multe drumuri importante este îngreunată și din cauza poleiului și ghețușului.

Cod galben de ceață în Constanța și Tulcea. Porturile au fost închise

Ceața, chiciura și vizibilitatea redusă au pus stăpânire și pe județele Constanța și Tulcea. În mai multe localități din aceste județe ceața nu se va ridica mai devreme de ora 13:00. Vizibilitatea va fi redusă local sub 200 de metri și izolat sub 50 de metri.

Din cauza ceții dense, în județul Constanța au fost închise porturile Constanța Nord, Constanța Sud – Agigea și Midia, informează romaniatv.net. Județele Brăila, Ialomița, Buzău, Călărași, Giurgiu, Ilfov și Teleorman se află în aceeași situație. Nici Capitala nu va fi ocolită.

Ceața densă nu se va ridica până la ora 13.00. În București la ora actuală ceața s-a mai risipit puțin, dar continuă să facă probleme. Pe lângă chiciură, există și o probabilitate destul de mică să se formeze polei. 

Cod galben de ceață în mai multe județe din Oltenia

Meteorologii au anunțat că mai multe județe și localități din Oltenia se află sunt atenționare nowcasting imediată. Ceața densă, chiciura care se va depune izolat și vizibilitatea redusă sub 200 de metri vor cauza probleme până la ora 14:00. Totodată, vizibilitatea va fi redusă izolat chiar și sub 50 de metri.

Județele afectate de codul galben de ceață sunt: Olt și Dolj. Printre localitățile din județul Olt afectate de ceață se numără Caracal, Corabia, Drăgănești-Olt, Brastavățu, Izbiceni, Fărcașele, Rusănești, Ianca, Tia Mare, Radomirești, Crâmpoia, Vădăstrița, Dăneasa, Dobrosloveni, Cilieni, Traian, Stoicănești, Grojdibodu.

De asemenea, sunt afectate și localitățile Vișina, Redea, Rotunda, Tufeni, Gostavățu, Obârșia, Deveselu, Scărișoara, Sprâncenata, Studina, Drăghiceni, Giuvărăști, Orlea, Gârcov, Băbiciu, Bucinișu, Stoenești, Cezieni, Ștefan cel Mare, Mihăești, Vlădila, Vișina Nouă, Gura Padinii, Vădastra, Ghimpețeni, Grădinile, Nicolae Titulescu, Văleni, Seaca, Urzica.

În plus, printre localitățile din județul Dolj afectate de codul galben de ceață se numără Calafat, Dăbuleni, Călărași, Sadova, Dioști, Urzicuța, Apelele Vii, Negoi, Teasc, Perișor, Siliștea Crucii, Catame, Amărăștii de Jos sau Izvoare.

Cod galben de ceață, în alte județe din țară

Tot până la ora 14:00 va rămâne în vigoare codul galben de ceață și în județele Alba, Brașov Mureș și Harghita, Sibiu. Pe lângă ceața deansă se vor semnala depuneri de chiciură, izolat, cât și reducerea vizibilității sub 200 de metri.

În plus, și mai multe județe din Moldova se vor afla sub imperiul ceții. Mai exact, județele Galați, Neamț, Vrancea, Iași și Vaslui se vor afla sub cod galben de ceață, spun meteorologii până la ora 14:00. Vor fi afectate mai multe localități, cât și zonele joase.

  • 27 de județe sub cod galben de ceață

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×