ANM a emis avertizare de ceață densă! Cod galben pentru mai multe județe din țară

Alexa Serdan   
în Prognoza meteo
09/11/2019, 09:48
ANM a emis avertizare de ceață densă! Cod galben pentru mai multe județe din țară
Cod galben de ceață în mai multe județe din țară. Sursa foto: stiri.tvr.ro

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis în această dimineaţă mai multe avertizări imediate pentru ceață densă. Mai multe județe din România se află sub cod galben de ceață după ce ieri, 8 noiembrie, alte trei județe au fost sub aceeași avertizare meteo.

Cod galben de ceață densă în 17 județe din țară

Meteorologii au transmis în această dimineață că au intrat în vigoare mai multe avertizări nowcasting Cod galben de ceaţă densă. ANM menționează că aceste avertizări de fenomene periculoase nowcasting (imediate) sunt valabile în 17 județe din Moldova, Transilvania şi Muntenia și sunt valabile 6 ore de la emiterea lor.

În mai multe localități din județele Cluj, Braşov, Sibiu, Olt, Teleorman, Dolj şi Mehedinţi meteorologii au emis un cod galben de ceață densă care este valabil pentru această dimineață. Totodată, meteorologii au transmis că gradul de vizibilitate este redus local sub 200 de metri, iar izolat sub 50 de metri. Și în mai multe localități din Bacău, Botoşani, Suceava, Galaţi, Vrancea, Iaşi, Vaslui, Alba, Mureş şi Harghita va persista ceața în această dimineață.

Care sunt temperaturile care se vor înregistra azi

Iarna este departe de a-și face simțită prezența. Toamna blândă va persista, iar temperaturile maxime vor fi neobișnuite pentru această perioadă din an. Ploile vor rămâne puține până mâine noapte când vor cădea local. În cursul acestei zilei în toate regiunile țării vremea va fi frumoase și ne vom bucura ne temperaturi ridicate.

Agenția Națională de Meteorologie a transmis că vremea se va menține în continuare frumoasă și în acest final de săptămână. Maximele vor fi ridicate și se vor înregistra temperaturi de până la 25 de grade Celsius ceea ce înseamnă că valorile termice vor fi peste normalul acestei perioade. În București vremea va fi foarte frumoasă pentru această perioadă a anului. Temperatura maximă care se va înregistra sâmbătă, 9 noiembrie, va ajunge până la 25 de grade Celsius, în Călărași. Vântul va sufla slab spre moderat, iar cerul va fi senin

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×