ANM a anunțat cum va fi vremea la final de noiembrie și în decembrie. Se anunță ploi însemnate

Alexa Serdan   
în Prognoza meteo
10/11/2019, 08:22
ANM a anunțat cum va fi vremea la final de noiembrie și în decembrie. Se anunță ploi însemnate
Meteorologii au actualizat prognoza meteo până la începutul lunii decembrie. Sursa foto: cugetliber.ro

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a transmis cum va fi vremea la sfârșitul lunii noiembrie, dar și în prima săptămână din luna decembrie. Dacă până acum am avut temperaturi de vară și valori peste normalul acestei perioade, meteorologii anunță că vor începe să cadă ploi însemnate cantitativ în mai multe regiuni ale țării.

Cum va fi vremea până la finalul lunii noiembrie

Meteorologii au actualizat prognoza meteo și au precizat cum va fi vremea în perioada 11 noiembrie – 9 decembrie. Potrivit ANM în prima parte a prognozei temperaturile vor fi mai ridicate decât normalul aceste perioade, în special în est și sud-estul țării. Pe de altă parte, meteorologii preconizează ploi însemnate în primele săptămânii ale prognozei. Așadar, în perioada 11 – 18 noiembrie temperaturile vor fi ridicate în întreaga țară, iar regimul pluviometric va fi excedentar, local în zona Carpaților Meridionali, iar în rest va fi în general deficitar.

În a doua săptămână de prognoză, în perioada 18 – 25 noiembrie, maximele vor fi mai ridicate decât normalul acestei perioade în toate regiunile țării. Cât despre cantitățile de precipitații acestea vor fi local excedentare în special în regiunile sudice și sud-vestice și ușor deficitare în cele nordice. În ultima săptămână a lunii noiembrie, mai exact în perioada 25 noiembrie – 2 decembrie, valorile termice vor fi la fel de ridicate, în special în jumătatea vestică a țării. Ploi însemnate vor cădea în regiunile sudice și sud-vestice, iar în regiunile intracarpatice vor cădea precipitații restrânse.

Cum va fi vremea în prima săptămână a lunii decembrie

Dacă în luna decembrie ne-am fi așteptat să ningă, iată că situația este cu totul alta. Meteorologii anunță că toamna blândă își va face simțită prezența și în prima săptămână din luna decembrie. Așadar, în perioada 2 – 9 decembrie sunt așteptate valori termice ușor mai ridicate decât cele spercifice acestei perioade din an. Vremea frumoasă se va menține în toate regiunile țării. Cât despre precipitații acestea nu vor fi însemnate cantitativ, ci mai exact, vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×