Andreea Esca arată superb în ie de Ziua Națională a României!

Andreea Esca arată superb îmbrăcată în ie de Ziua Naționașă a României. De 1 Decembrie, românii de pretudindeni petrec pentru a cinsti marea zi. Anul 2018 este unul de-a dreptul special pentru țara noastră, iar desăvârșirea statului trebuie sărbătorită așa cum se cuvine, de la creștet până la opincă. La început a fost unirea Basarabiei cu România(27 martie 1918), apoi unirea Bucovinei cu România(28 noiembrie 1918) și contopirea Transilvaniei, Banatului, Crișanei și Maramureșului cu România(1 Decembrie 1918). Așadar, în urmă cu 100 de ani, românii au trăit emoția unuia dintre cele mai importante momente ale neamului nostru.

Liderii vremii, împreună cu intelectuali și politicieni, și-au unit forțele pentru a schimba destinul României. Iar, cum efortul înaintașilor noștri de a se sacrifica în consolidarea Unirii țării să nu fie în zadar, trebuie să ne bucurăm de ziua de 1 Decembrie ca și când ar fi prima sărbătoare a contopirii noastre pentru a ajunge la pământul pe care astăzi îl numim ”țara noastră!”. Iar, ceea ce trebuie să aducem în față de fiecare dată, nu numai la ocazii, este ia. Confecționată din pânză sau borangic, împodobită cu broderii în motive populare românești, în special la mâneci, pe piet și gât, este comoara țării noastre.

Ie de Ziua Națională a României!

În evoluția portului românesc s-au evidențiat trei este comoara țării noastre.  În evoluția portului românesc s-au evidențiat trei etape. Prima-costumul popular s-a definit în raport cu porturile popoarelor vecine, singura diferență fiind modelele și coloritul în funcție de regiune. Etapa doi- influența mediului urban care, prin materiale noi, au înlocuit textilele casnice. Trei- costumul popular românesc este purtat izolat, în special de bătrânii care mai țin tradiția, însă începe ușor să redevină atractiv și modern pentru generațiile care vin, dar mai ales pentru designerii contemporani.

Portul popular tradițional este compus din cămasă, catrință, opreg și fotă. Printre cei care au ales să o poarte de Ziua Națională a României sunt: Luana Ibacka, Andreea Berecleanu, Andreea Esca, Andra, Iuliana Tudor, Adina Halas, dar și Smiley. Având un stil nonconformist, mereu lejer, în care artistul să se simtă confortabil, Smiley nu a purtat o ie, ci un palton bărbătesc tradițional.