Anchetatorii au dezvăluit cât mai durează expertizarea psihiatrică a lui Gheorghe Dincă, după luni de așteptări: Raportul, gata peste o lună

Dan Suta   
în Stiri de ultima ora
09/10/2019, 09:41
Anchetatorii au dezvăluit cât mai durează expertizarea psihiatrică a lui Gheorghe Dincă, după luni de așteptări: Raportul, gata peste o lună
Expertizarea psihiatrică a lui Dincă nu e gata. Sursa foto: fbi.gov/ Times of Israel, antena3.ro. Colaj: Fanatik

Anchetatorii au dezvăluit că expertizarea psihiatrică a lui Gheorghe Dincă mai durează câteva zile bine, iar raportul comisiei psihiatrice va fi gata abia peste 30 de zile. Pe fir au intrat între timp și specialiștii de la FBI care au realizat profilul criminalului de la Caracal, însă informații oficiale cu privire la acesta nu au apărut, ci doar pe surse.

Expertizarea psihiatrică a lui Gheorghe Dincă durează încă o lună

Psihiatrii au stat de vorbă cu Gheorghe Dincă pentru a înțelege ce a fost în mintea lui când a comis crimele, încercând să afle dacă mai are și alte victime la activ sau e prima oară când omoară fete după ce le răpește și violează. Cu mecanicul auto din Caracal au stat de vorbă, pe lângă specialiștii români, și doi experți de la FBI încă de săptămâna trecută.

Americanii au stat de vorbă timp de două zile cu Gheorghe Dincă, evident cu traducătorii lângă ei, pentru a-i contura un profil psihologic. Înainte să ajungă față în față cu bărbatul de 67 de ani din Caracal, anchetatorii americani au vizionat mai multe înregistrări video cu Dincă pentru a-și face o idee cu ce fel de individ stau de vorbă.

expertizarea psihiatrică a lui dincă
Dincă a fost internat acum opt ani la secția de Psihiatrie a Spitalului din Slatina. Sursa foto: antena3.ro

FBI a văzut toate înregistrările cu Dincă înainte de a-l analiza pe viu

Practic, cei de la FBI au avut acces la toate filmările realizate până acum în dosarul Caracal, inclusiv la cele din timpul reconstituirilor, când Dincă indică exact locul în care a aruncat oasele despre care spunea că aparțineau Luizei, fără confirmare în urma examinărilor ADN. Specialiștii au început să înțeleagă anumite comportamente ale lui Dincă pornind de la istoricul lui medical.

Dincă fusese internat la secția de Psihiatrie a Spitalului Județean din Slatina, fiind diagnosticat cu tulburări de personalitate, cu stări avansate de anxietate și depresie. Acesta abuzase și de alcool, reiese din istoricul său medicale, scrie antena3.ro. Potrivit postului de știri Antena 3, raportul complet privind profilul criminalului Gheorghe Dincă va fi gata abia peste o lună.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×