Analiştii avertizează! Moneda euro ar putea exploda în următoarele 12 luni. Valorare de 4,84 lei

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
25/10/2019, 11:11
Analiştii avertizează! Moneda euro ar putea exploda în următoarele 12 luni. Valorare de 4,84 lei GALERIE FOTO
Analiștii avertizează că euro va crește foarte mult. Sursa foto - facebook

Analiştii financiari avertizează! conform acestora, moneda euro ar putea exploda în următoarele 12 luni, ceea ce ar însemna că moneda naţională se va deprecia. Totul ar putea ajunge la o medie de 4,84 lei/euro, în timp ce rata inflaţiei s-ar putea situa în octombrie 2020 la 3,82%, potrivit estimărilor analiştilor financiari. Veștile nu sunt chiar cele mai bune pentru cei care au credite pe o perioadă mai lungă.

Analiştii avertizează!

„În ceea ce priveşte cursul de schimb EUR/RON, 75% dintre participanţi anticipează o depreciere a leului în următoarele 12 luni (comparativ cu valoarea actuală). Astfel valoarea medie a anticipaţiilor pentru orizontul de 6 luni este de 4,7857, în timp ce pentru orizontul de 12 luni valoarea medie a cursului anticipat este de 4,8358”, spun analiștii financiari

Potrivit datelor INS, rata anuală a inflaţiei a ajuns la 3,5% în septembrie, marcând o scădere de 0,4 puncte procentuale faţă de evoluţia înregistrată în luna august. De altfel, BNR afişa un curs de referinţă de 4,76 lei/euro. Indicatorul de Incredere Macroeconomica al Asociatiei CFA Romania a crescut în septembrie faţă de luna anterioară cu 4,8 puncte până la valoarea de 47,6 puncte, în timp ce comparativ cu septembrie 2018 a scăzut cu 2,9 puncte. Această evolutie s-a datorat ambelor componente ale Indicatorului.

Moneda euro ar putea exploda în următoarele 12 lun

În aceste condiții, Asociația analiștilor financiar bancari din România estimează o nouă depreciere a monedei naționale. A existat chiar și un sondaj în baza căruia este calculat Indicatorul de Încredere Macroeconomică. Prin modul de realizare, acest sondaj cuprinde elemente specifice unui indicator de sentiment (încredere) care arată percepția grupului de analiști membri ai Asociației CFA România privind evoluția piețelor financiare, a mediului de afaceri, a randamentelor și riscurilor.

Mai mult de atât, în sondaj există și un indicator fundamental de prognoza privind evoluțiile cursului de schimb, a ratelor dobânzilor și inflației. Sondajul este realizat în ultima săptămână a fiecărei luni iar participanții sunt membri ai Asociației CFA România și candidații pentru nivelurile II și III ale examenului CFA.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×