ANAF va acorda bonificații contribuabililor! De când se va întâmpla acest lucru

Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
15/02/2019, 14:50
ANAF va acorda bonificații contribuabililor! De când se va întâmpla acest lucru GALERIE FOTO
Contribuabilii cinstiti ar putea primi bonificatii din partea ANAF

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală le-ar putea face o surpriză în viitor contribuabililor, a afirmat Virgil Pârvulescu, vicepreşedinte în cadrul instituţiei. Românii ar putea primi bonificaţii din partea ANAF, dacă sunt contribuabili corecți, pentru a creşte nivelul încasărilor, a afirmat Virgil Pârvulescu, vicepreşedinte în cadrul instituţiei. El a declarat la o conferinţă de specialitate că se va atinge gradul de colectare a impozitelor şi taxelor de 30 la sută.

„Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, aşa cum ştiţi de altfel, pe zona contribuabililor care întâmpină dificultăţi în plata voluntară a obligaţiilor fiscale a iniţiat o serie de modificări în sensul în care eşalonările sunt mai uşor de accesat şi astfel încercăm să venim în sprijinul contribuabililor cu probeleme temporare în asigurarea lichidităţilor necesare achitării impozitelor şi taxelor. De asemenea, când vorbim de o creştere ne gândim foarte mult pentru anul 2019 să accentuăm administrarea contribuabililor aflaţi sub incidenţa prevederilor Legii 85….Eu zic că 30% vom încasa anul acesta. Şi mai bine. Avem de unde”, a spus Virgil Pîrvulescu.

Contribuabilii corecți ar putea primi bonificații din partea ANAF

ANAF se va concentra anul acesta pe zona insolvențelor. Virgil Pîrvulescu a spus că în zona insolvenţelor se generează obligaţii fiscale care nu se mai achită către bugetul de stat şi prin intermediul unor modificări legislative curente se încearcă acordarea unei atenţii în aşa fel încât volumul impozitelor şi taxelor colectate pe zona insolvenţelor să fie mult mai mare.

bonificatii ANAF
ANAF isi va indrepta atentia catre zona de insolventa

La rândul său, Doru Durdaş, director general în cadrul Ministerului Finanţelor, a abordat o altă problemă spionoasă a comercianților, și anume problema caselor de marcat cu jurnal electronic. Acestea vor fi conectate în a doua jumătate a anului la sistemul digital, a afirmat Doru Durdaş.

„Estimăm că procesul de dotare, în primul rând, se va finaliza pe la mijlocul acestui an. Urmează să discutăm etapa conectării şi, în a doua parte a acestui an, apreciez că vom fi pregătiţi să facem şi această conectare”, a declarat Doru Durdaş.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×