Amenzi uriașe pentru patronii care își pun angajații la muncă suplimentară! Proiectul este pe masa președintelui Klaus Iohannis

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
08/02/2020, 10:15
Amenzi uriașe pentru patronii care își pun angajații la muncă suplimentară! Proiectul este pe masa președintelui Klaus Iohannis GALERIE FOTO
Angajatorii pot lua amenzi serioase dacă proiectul trece. Sursa foto - hepta.ro

Amenzi uriașe pentru patronii care își pun angajații la muncă suplimentară! Concret, există un proiect care modifică art.260 alin.(1) lit.i) din Codul muncii. Acesta a mai fost adoptat în Parlament anul trecut.

Amenzi uriașe pentru patronii care își pun angajații la muncă suplimentară!

Atunci președintele Klaus Iohannis a făcut o cerere de reexaminare a actului normativ, astfel că acesta a fost supus din nou dezbaterilor.

Vă readucem aminte că proiectul prevedea majorarea amenzilor pentru patronii care nu respectă normele legale privind munca suplimentară a angajaților.

Proiectul este pe masa președintelui Klaus Iohannis

Acum, legea a fost adoptată în ședința Senatului din 3 februarie 2020. Mai exact, propunerea legislativă prevede ca amenzile pentru nerespectarea dispoziţiilor privind munca suplimentară să fie de la 1.500 lei la 3.000 lei.

Atenție! Acum se întâmplă acest lucru pentru fiecare persoană identificată că prestează această muncă.

Normele actuale din Codul muncii stabilesc aceleași amenzi, fără raportarea, însă, la numărul de angajați aflați în această situație.

Practic, un patron poate plăti bani serioși pentru fiecare angajat în parte pe care îl obligă la muncă suplimentară

Toate comisiile de specialitate din Parlament au avizat proiectul legislativ, astfel că forma adoptată initial va merge acum în Camera Deputaților, pentru votul final.

După aceea, proiectul se duce la promulgare, drept pentru care ajunge pe masa președintelui Klaus Iohannis.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×