Ambulanță atacată cu pietre la Brăila. Oamenii, revoltați de cazul tinerei care a murit după ce a născut

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
09/11/2019, 11:44
Ambulanță atacată cu pietre la Brăila. Oamenii, revoltați de cazul tinerei care a murit după ce a născut
Ambulanță atacată cu pietre de protestatari. Sursa foto: digi24.ro

Cazul tinerei de 19 ani care a murit la Spitalul Județean din Brăila după ce  a dat naștere unei fetițe sănătoase a stârnit un imens vad de revoltă și indignare din partea locuitorilor acestui oraș. Totul a culminat cu momentul în care o ambulanță ce transporta doi pacienți a fost atacată de mai mulți protestatari furioși pe medicii care nu au fost în stare să extragă în timp util restul de placentă rămas în uter, pentru a salva viața fetei.

Protestatarii au aruncat cu pietre în ambulanță

Mai concret, este vorba despre un grup de 25 de persoane care se deplasau spre Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, pentru a protesta împotriva sistemului medical care, în opinia lor, este principalul vinovat pentru decesul Anei Maria Păduraru. La un moment dat, mulți dintre cei prezenți au început să arunce cu pietre într-o ambulanţă care se îndrepta spre Spitalul nr. 3, spărgând unul dintre geamurile laterale ale acesteia. În urma incidentului, oamenii legii au deschis o anchetă și, potrivit IPJ Brăila, au fost identificate toate cele 25 de persoane, urmând apoi a fi audiate. Vinovații vor răspunde penal pentru săvârșirea infracțiunii de distrugere.

Noi transportăm pacientul la UPU şi de acolo se decide unde trebuie dus ulterior. Nu ambulanţa este cea care greşeşte atunci când pacientul este dus în altă parte, totul se decide la nivel de secţii din spital. Nu există niciun motiv să fim atacaţi cu pietre şi nu merităm să fim blamaţi pentru un eveniment de care nu suntem vinovaţi”, a spus și dr. Viorica Iuga, managerul Serviciului Județean de Ambulanță (SAJ) Brăila, condamnând la rândul său campania „neavenită și neadevărată” pornită împotriva instituției.

Ministrul Sănătății cere control la Spitalul din Brăila

Acest caz grav a ajuns și în atenția ministrului Sănătății, care, printr-un comunicat de presă transmis recent, a anunțat prima măsură importantă de la învestirea în funcție. Mai exact, Victor Costache a solicitat Direcției de Sănătate Publică să efectueze controale urgente la unitatea medicală unde s-a petrecut tragedia.

Victor Costache, ministrul Sănătăţii a solicitat reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică Brăila să demareze de urgenţă o acţiune de control la Spitalul Judeţean Brăila în cazul tinerei de 19 ani care a decedat la o lună după ce a născut. Echipa de control va verifica respectarea calităţii actului medical pentru pacient, respectarea protocoalelor si a circuitului pacientului, condiţiile igienico-sanitare, conform competenţelor”, se arată în comunicatul transmis de Ministerul Sănătății. Potrivit instituției, concluziile vor fi făcute publice în cel mai scurt timp posibil.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×