Alocațiile elevilor care absentează prea mult de la școală vor fi tăiate de la 1 ianuarie 2020

Dan Suta    Cristiana Astefanoaiei   
în Stiri de ultima ora
04/11/2019, 09:54
Alocațiile elevilor care absentează prea mult de la școală vor fi tăiate de la 1 ianuarie 2020
Alocațiile elevilor vor fi tăiate din 2020 dacă lipsesc prea mult de la cursuri. Sursa foto: știrileprotv.ro

Alocațiile elevilor care absentează prea mult de la școală vor fi tăiate de la 1 ianuarie 2020, conform unui proiect de lege. Astfel că, alocațiile vor scădea în funcție de absențe, iar în cazurile în care elevii nu se vor sinchisi să treacă deloc la școală, nu vor mai primi deloc și așa puținii bani pe care îi acordă statul român.

Alocațiile elevilor, în stand-by dacă școlarii lipsesc prea mult de la ore

1 ianuarie 2020 este data de la care elevii trebuie să țină cont de prezența lor la ore, altfel vor rămâne fără bani. În funcție de numărul absențelor, alocațiile se vor tăia, la început, cu 20%, iar tăierile vor crește până la suspendarea acestora, acolo unde catalogul va fi plin de absențe. Elevii care vor avea între 10 și 19 de absențe nemotivate într-un semestru vor primi o alocație mai mică, redusă cu 20%.

Dacă numărul de absențe va fi mai mare de 20 de ore, atunci statul poate suspenda plata banilor. Aici intră inclusiv ajutoarele sociale pe care le primesc familiile de la stat, e vorba de acele ajutoare pentru părinții care se descurcă la limită cu banii, iar de acest ajutor beneficiază la această oră în jur de 300.000 de familii. Situația este destul de complicată deja în județul Vaslui, unde există probleme cu plata alocațiilor din cauza situației din catalog.

Situație complicată la Vaslui

„În luna august a fost suspendată plata alocaţiilor de susţinere a familiei pentru un număr de 427 de familii, suma aferentă fiind de 88.741 lei. Alocaţia pentru susţinerea familiei a fost diminuată de la plată în proporţie de 20%, respectiv 50% pentru un număr de 539 de familii cu suma de 25.716 lei. Numărul total de absenţe şcolare nemotivate transmise de Inspectoratul Şcolar Judeţean către instituţia noastră a fost de 1.869″, susține Sorin Prepeliță, directorul AJPIS Vaslui, notează româniatv.net.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×