Alimentele toxice pe care și tu le ai în frigider! Milioane de români le consumă
Care sunt alimentele toxice pe care și tu le ai în frigiderul tău! Milioane de români le consumă zilnic, iar acestea sunt extrem de periculoase pentru sănătatea omului.
Mezelurile ieftine sunt cele mai toxice alimente, potrivit Realitatea.net. Pe ambalajul multora dintre acestea există o listă de aproximativ 20 de ingrediente, unde poți observa cu stupoare că doar unul dintre acestea este carne.
Restul ingrendientelor pot fi fosfaţi, nitriţi, nitraţi, arome sintetice şi coloranţi, sare excesiv și multă apă. Aspectul de "delicios" al mezelurilor este dat, în mare parte, de făina de soia sau de amidonul de cartofi, care au chiar 40% din compoziţia unui parizer ieftin sau a unui salam, scrie eva.ro.
Sarea este inamicul multor boli, iar consumată în cantități mari poate aduce și alte disfuncții ale organismului. De exemplu, sarea poate împiedica absorbția calciului din organism, îmbătrâneşte pielea şi poate determina apariţia cearcănelor şi a pungilor sub ochi.
Mezelurile conţin nitraţi. Aceşti aditivi care ajută la conservarea cărnii au fost asociaţi cu un risc crescut de a face cancer la stomac.