Alimentele pe care nu este bine să le ții în frigider! De ce trebuie păstrate la temperatura camerei

Claudiu Ilie    Cristiana Astefanoaiei   
în Stiri mondene
12/06/2019, 10:37
Alimentele pe care nu este bine să le ții în frigider! De ce trebuie păstrate la temperatura camerei GALERIE FOTO
Alimentele pe care nu este bine să le ții în frigider

ȘTIRIMONDENE.FANATIK.RO vă prezintă alimentele pe care nu este bine să le ții în frigider! Vara a venit, căldurile toride și-au făcut deja apariția, iar frigiderul este un prieten foarte bun pentru gospodinele care îl folosesc pentru a prelungi valabilitatea alimentelor. Acesta însă se poate transforma într-un adevărat dușman pentru unele alimente care ajung în el! Mai jos găsiți lista alimentelor care nu au ce căuta în frigider!

Vezi care sunt alimentele pe care nu este bine să le ții în frigider

Roșiile

Frigul din frigider nu este bun prieten cu roșiile. Ideea ca rosiile vor avea o durată de viață mai lungă și vor fi mai tari dacă sunt puse în frigider este total greșită. Tomatele vor fi mai moi și mai făinoase și își vor pierde și din gust. Roșiile trebuie păstrate la temperatura camerei!

Ouăle

Experții în alimentație recomandă ca ouăle să fie ținute în ambalajul în care au venit și să fie păstrate la temperatura camerei. În frigider, coaja ouălor ar absorbi mirosurile celorlalte alimente și gustul va fi astfel influențat.

Alimentele pe care nu este bine să le ții în frigider
Alimentele pe care nu este bine să le ții în frigider

Ciocolata se păstrează la temperatura camerei, nu în frigider

Pâinea

Pâinea nu trebuie nici ea ținută niciodată în frigider, deoarece se usucă mai repede, se întărește și nu va mai fi fragedă. Aceasta trebuie înfășurată într-o pânză albă, curată, sau ținută în cutia specială de pâine, alături de un măr taiat în două, care să absoarbă umezeala. Pâinea va rămâne astfel proaspătă pentru mai mult timp.

Ciocolată

Ciocolata se păstrează la temperatura camerei, ferită de lumină. În frigider, aceasta va face o peliculă albă care seamănă cu mecegaiul. Această peliculă nu este mucegai, ci o peliculă de grăsime care odată ieșită, alterează gustul delicatesei.

Castraveții

Odată ajuns în frigider, castravetele se degradează rapid, deoarece conține foarte multă apă, iar aceasta face castravetele să oxideze. Castraveții se păstrează foarte bine la temperatura camerei, feriți de lumină.

Busuiocul

Busuiocul se va ofili cât ai zice pește, odată pus în frigider. În plus, planta are tendința să absoarbă toate mirosurile din frigider.

Cartofii

Cartofii nu se țin în frigider, deoarece amidonul se transformă în zahăr, iar atunci când sunt prăjiți, aceștia vor deveni granuloși. Cartofii se păstrează mult și bine la temperatura camerei, feriți de lumină. Sunt două excepții. Cartofii noi și cei dulci pot fi ținuți câteva zile în frigider, fără a-și modifica textura.

Ceapa

Pusă la rece, ceapa se înmoaie ca efect al umidității, ia gustul altor alimente și mucegăiește. Cel mai bine se păstrează într-un loc uscat, recomandare valabilă și în cazul usturoiului.

Cafeaua

Cafeaua nu are ce căuta în frigider, deoarece absoarbe toate mirosurile și își pierde gustul, savoarea! Aceasta trebuie păsrată într-o cutie ănchisă ermetic.

Pepenii

Pepenele este un aliment miraculos. Te hrănește și te hidratează în același timp, dar nu trebuie păstrat la frigider, deoarece își va pierde mult din gust.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×