Alianța USR – PLUS, „love story” cu năbădăi! Cele două partide vor fuziona în luna iulie

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
27/01/2020, 15:41
Alianța USR – PLUS, „love story” cu năbădăi! Cele două partide vor fuziona în luna iulie GALERIE FOTO
Liderii Aliantei USR PLUS, Dan Barna si Dacian Ciolos vor ca partidele lor să fuzioneze. Sursa foto - ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

Alianța USR – PLUS, reprezintă fără doar și poate genul de „love story” cu năbădăi! Cele două partide spun că vor să devină unul singur, dar nu toată lumea pare a fi de acord. Existau suficiente voci care spuneau că procesul este unul de durată.

Alianța USR – PLUS, „love story” cu năbădăi!

În cele din urmă, Birourile Naționale ale USR PLUS au decis într-o ședință comună, să solicite organizațiilor locale un mandat pentru organizarea unui congres de fuziune în luna iulie.

„Decizia va fi luată în Comitetul politic al USR și în Consiliul Național al PLUS, care vor avea loc pe 8 februarie, în București”, se arată într-un comunicat de presă al Alianței USR PLUS.

Cele două partide vor fuziona în luna iulie

Interesant este că în cursul lunii februarie, filialele celor două formațiuni politice își vor desemna, de comun acord, candidații comuni ai Alianței USR PLUS, la alegerile locale din acest an.

În cadrul ultimei ședințe a fost completată și echipa executivă a Alianței USR PLUS. Astfel, membrii Comisiei comune a Alianței sunt: Coordonare – Dragoș Tudorache (PLUS); Comunicare – Ionuț Moșteanu (USR)

La Juridic este Silviu Dehelean (USR); Finanțare – Dragoș Neacșu (PLUS); Politici publice – Oana Țoiu (PLUS); Campanii – Moise Guran (USR).

Liderul PLUS, Dacian Cioloş a afirmat de curând că a convenit cu reprezentanţii USR ca fuziunea dintre cele două partide să aibă loc după alegerile parlamentare. Cioloş a precizat că Alianţa USR-PLUS are deja structuri comune care lucrează, fuziunea fiind ”în lucru”.

”Aceste partide deja lucrează împreună de la alegerile europarlamentare, apoi la prezidenţiale. Continuăm acum cu o alinaţă politică ce începe să-şi contureze organe executive de lucru comune”, a mai spus Cioloș

”Asta am agreat cu colegii de la USR că nu o să o facem decât după alegerile parlamentare pentru că acum trebuie să ne concentrăm pe campanii, dar începem să lucrăm împreună”, a continuat fostul premier.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×