Alexandru Rafila, dezvăluiri despre tratamentul pentru coronavirus: ”Îl vom avea anul acesta, iar anul viitor va exista vaccin”

Traian Terzian   
în Stiri de ultima ora
31/03/2020, 07:31
Alexandru Rafila, dezvăluiri despre tratamentul pentru coronavirus: ”Îl vom avea anul acesta, iar anul viitor va exista vaccin”
Alexandru Rafila a dezvăluit când va fi disponibil un tratament pentru coronavirus și când va apărea un vaccin împotriva COVID-19

Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a dezvăluit când va fi disponibil un tratament pentru coronavirus și când va apărea un vaccin împotriva COVID-19.

Alexandru Rafila, dezvăluiri despre tratamentul pentru coronavirus

”Până la vaccin o să avem un tratament cu siguranță, o să-l avem în acest an. Vaccinul cred că o să-l avem anul următor”, a dezvăluit Alexandru Rafila despre tratatamentul pentru coronavirus.

”Pentru controlul unui vaccin ar trebui să fie unui număr imens de persoane la nivel global, trebuie să fie extrem de bun, laborios. Nu riscă nimeni să facă un vaccin la 800 de milioane de persoane sau chiar miliarde”, a explicat medicul la Realitatea Plus.

Americanii au pregătit un medicament care ar putea stopa pandemia de coronavirus, însă au nevoie de o testare la scară largă. Alexandru Rafila a anunțat că România a fost inclusă de către Organizația Mondială a Sănătății pe lista țărilor care vor testa medicamentul.

Municipiul Suceava a intrat în carantină

În urma cu câteva zile, Alexandru Rafila a precizat că un vaccin care să fie disponibil publicului larg se poate realiza într-un an, un an şi jumătate, însă este mult mai optimist în ceea ce priveşte un tratament pentru COVID-19, care ar putea ajunge pe piață în 3-4 luni.

Ministrul de Interne Marcel Vela, alături de secretarii de stat Bogdan Despescu și Raed Arafat, au susținut o declarație de presă la sediul MAI. Oficialii au anunţat că a fost depăşit numărul de 2.000 de cazuri, ceea ce duce în Scenariul 4 şi intrarea în carantină a municipiului Suceava şi a altor opt comune

Sunt peste 2109 cazuri confirmate la această oră, anunţă Raed Arafat. 539 sunt în Suceava. Astfel, ministrul de Interne anunţă ordonanţa 6 şi intrarea în carantină a municipiului Suceava şi a altor 8 localităţi. Toate detaliile despre noile ordonanţe sunt AICI.

Secretarul de stat Horațiu Moldovan a declarat că statul se gândește în momentul de față să emită o nouă Ordonanță Militară care să ia în calcul interzicerea cadrelor medicale să demisioneze.

Până la ora actuală au demisionat 100 de cadre medicale din Mioveni, 8 din Arad și-au depus dosarele pentru pensionare, în timp ce la Spitalul din Orăștie și-a dat demisia o întreagă secție. Și asta pentru că medicii nu au echipamente necesare pentru lupta împotriva coronavirusului și riscă astfel să fie infectați.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×