Alertă pentru turiştii români din Grecia. Pericol maxim de incendii. Anunţul MAE

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
22/07/2019, 10:49
Alertă pentru turiştii români din Grecia. Pericol maxim de incendii. Anunţul MAE GALERIE FOTO
Avertizare de călătorie in Grecia din cauza riscului de incendii

Românii care călătoresc în Grecia sunt avertizați de Ministerul Afacerilor Externe că există risc extrem de ridicat de incendii de vegetație, care ar putea izbucni în mai multe zone din Grecia. Anul trecut, zeci de oameni și-au pierdut viața în urma incendiilor de vegetație din Grecia!

Avertizare de călătorie in Grecia din cauza riscului de incendii

Ministerul de Externe atenționează românii care călătoresc în Grecia că luni, 22 iulie, există un risc ridicat de incendiu de vegetație în mai multe zone, din cauza vântului și a temperaturilor ridicate.

„Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află sau doresc să călătorească în Republica Elenă că Secretariatul General de Protecție Civilă avertizează că există un risc ridicat de incendiu de vegetație (grad 4 din 5) în data de 22 iulie 2019, pe fondul vântului și al temperaturilor ridicate pentru regiunea Attica, Insula Eghina, Insula Salamina și sudul Insulei Evia”, transmite MAE, într-un comunicat de presă remis Mediafax.

Avertizare de călătorie in Grecia din cauza riscului de incendii
Avertizare de călătorie in Grecia din cauza riscului de incendii

Zeci de oameni au murit anul trecut, în Grecia, în urma incendiilor de vegetație

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Atena: +30 210 6728879, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCR) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, români care se confruntă cu o situație cu caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de permanență al Ambasadei României în Republica Elenă +30 6978996222 și cel al Consulatului General al României la Salonic +306906479076, mai transmite Ministerul de Externe.

MAE recomandă consultarea paginilor de Internet http://atena.mae.ro, http://salonic.mae.ro și www.mae.ro.
Oficialii reamintesc că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție și aplicația “Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații și sfaturi de călătorie.

Pe 23 iulie 2018, zeci de incendii de vegetație au izbucnit în zonele din apropierea capitalei Greciei, cu două focare principale: unul la Kineta (circa 50 km vest de Atena) și altul la Rafina (30 km nord-est de Atena). Alimentate de vânturi cu viteze de până la 124 km/h, incendiile s-au propagat rapid, afectând întreaga zonă de coastă a regiunii Attica și provocând moartea a 91 de oameni.

Acestea au fost cele mai grave incendii de vegetație din Grecia de la cele din 2007, când 84 de oameni au fost uciși în sudul peninsulei Peloponez și cele mai sângeroase din lume în secolul XXI, după incendiile din februarie 2009 din Australia, când 173 de oameni și-au pierdut viața.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×