Alertă meteo! Vine ciclonul: cod galben de ninsori! Care sunt zonele afectate

Mirela Apostol   
în Stiri de ultima ora
18/11/2018, 23:15
Alertă meteo! Vine ciclonul: cod galben de ninsori! Care sunt zonele afectate GALERIE FOTO
Alertă meteo! Vine ciclonul şi e anunţat cod galben de ninsori

ANM a anunţat că un ciclon va veni în România, urmând să avem parte de ninsori cu depunere în strat, iar luni dimineaţa ninsorile se vor transforma în lapoviţă şi ploi şi stratul de zăpadă depus se va topi. Vântul va avea intensificări temporare, cu viteze de 40-50 km pe oră.

Temperatura minimă se va situa în jurul valorii de 0 grade Celsius, iar maxima e cuprinsă între 2 şi 4 grade: „Interval de valabilitate: 18 noiembrie, ora 22 – 19 noiembrie, ora 10. Fenomene vizate: precipitații în general moderate cantitativ – ninsori, apoi lapoviță și ploaie. Zone afectate: Oltenia, vestul, centrul și nordul Munteniei! În intervalul vizat vor fi precipitații în general moderate cantitativ, la început mai ales sub formă de ninsoare și se va depune strat de zăpadă, iar în dimineața zilei de luni, 19 noiembrie, treptat ninsorile se vor transforma în lapoviță și ploaie. Temporar vântul va avea unele intensificări cu viteze în general de 40…50 km/h.

Alertă meteo: cod galben de ninsori! Vine ciclonul

Intervale de valabilitate: 18 noiembrie, ora 22 – 19 noiembrie, ora 22 Fenomene vizate: ninsori în general moderate și strat de zăpadă. Zone afectate: Carpații Meridionali și Orientali, Munții Banatului, Moldova, estul și sudul Transilvaniei, În cursul nopții de duminică spre luni (18/19 noiembrie) și pe parcursul zilei de luni (19 noiembrie) temporar va ninge în general moderat cantitativ și se va depune strat de zăpadă local mai consistent. Vor fi intervale de timp în care vântul va avea intensificări cu rafale ce vor atinge în medie 45…55 km/h, în special în sudul Moldovei.

Interval de valabilitate: 19 noiembrie, ora 03 – 19 noiembrie, ora 18. Fenomene vizate: intensificări ale vântului, predominant ploi însemnate cantitativ. Zone afectate: Dobrogea, estul și nord-estul Munteniei. În Dobrogea, estul și nord-estul Munteniei vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală de 55…75 km/h. Vor fi precipitații predominant sub formă de ploaie, iar cantitățile de apă vor depăși local 30 l/mp. Notă: Local și temporar, ninsori cu depunere de strat de zăpadă vor fi și în Transilvania”, se arată în comunicatul oficial transmis de ANM.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×