Alertă METEO de vreme severă imediată! Zăpadă spulberată de vânturile puternice

Maria Cristina   
în Stiri de ultima ora
16/11/2018, 12:10
Alertă METEO de vreme severă imediată! Zăpadă spulberată de vânturile puternice

Administrația Națională de Meteorologie a emis o nouă avertizare de vreme severă imediată. Este COD GALBEN de intensificări ale vântului, care vor atinge și depăși la rafală viteze de 55…60 km/h în județul Ialomiţa, Județul Brăila, Județul Buzău, Județul Călăraşi.  Atenționarea a fost emisă de către ANM în această dimineață la ora 10:00 și este valabilă până la orele 16:00.

O altă alertă transmisă de către meteorologi a venit în dimineața aceasta pentru județul Suceava și Neamț. Aici se vor semnala vânturi puternice cu intensificări care la rafală vor atinge 90…100 km/h. Acestea se vor asocia și cu alte fenomene precum: zăpadă spulberată, care determină scăderea vizibiliții. Alerta este valabilă până la 13:30.

Alertă ANM: ninsori și vânturi puternice

Alerta ANM anunță, pe lângă ninsori și vânturi puternice, și temperaturi foarte scăzute. Acestea se vor resimți atât în zonele de munte, dar și în orașe. Chiar și în Capitală vom avea de-a face cu tenperaturi de -2 sau chiar -3 grade Celsius, iar asta chiar și în timpul zilei.

„Trebuie să ne pregătim pentru temperaturi scăzute, preponderent negative, sub 0 grade. Chiar și în zona Capitalei, -2 sau chiar -3 grade. Ploile se vor tarnsforma treptat în lapoviță și ninsoare. Partea bună e că vor fi relativ slabe. La munte, ninsoarea va fi viscolită, din cauza vântului. Senzația de frig va fi mult accentuată. Sâmbătă, vremea va fi deosebit de rece, chiar și la amiază”, Alina Șerban, meteorolog al Administrației Naționale de Meteorologie.

ANM atenționează asupra temperaturilor scăzute și a vântului puternic care va spulbera zăpada
ANM atenționează asupra temperaturilor scăzute și a vântului puternic care va spulbera zăpada

ANM, prognoză specială pentru Capitală

Administrația Națională de Meteorologie a prezentat și o prognoză meteo specială pentru Capitală. Precipitațiile anunțate pentru vineri, 16 noiembrie, se vor manifesta sub formă de ploaie, dar este foarte posibil să se transforme în fulgi de zăpadă, pentru perioade scurte de timp. Vântul va sufla moderat, dar va avea intensificări de până la 45 – 50 km/h. Minima anunțată va ajunge la -3 grade, iar maximele, în jur de 4-5 grade Celsius.

Autoritățile îi avertizează pe cei care pleacă la drumuri lungi să se îmbrace adecvat și să fie pregătiți pentru situații dificile. Cei care circulă cu mașina trebuie să aibă cauciucuri de iarnă în zonele unde ninge și să aibă suficient combustibil în rezervor, în cazul unor situații neprevăzute. Cu toate acestea, iarna încă nu și-a ingtrat în drepturi, iar meteorologii anunță că începând de duminiă vom scăpa de acest val de frig.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×