Alertă meteo. Cod portocaliu de vânt puternic în mai multe regiuni din țară

Alexa Serdan   
în Prognoza meteo
26/03/2020, 14:38
Alertă meteo. Cod portocaliu de vânt puternic în mai multe regiuni din țară
Alertă meteo. Cod portocaliu de vânt puternic în mai multe regiuni din țară. Sursa foto: pixabay.com

Administrația Națională de Meteorologie a emis în cursul zilei de joi, 26 martie, alte noi coduri galbene și unul portocaliu de vânt puternic în mai multe zone de pe teritoriul țării noastre. Meteorologii au transmis că aceste alerte meteo sunt valabile până vineri, 27 martie.

Cod portocaliu de vânt puternic în zonele montane din 4 județe

În cursul dimineții de joi, 26 martie, ora 10:00, au intrat în vigoare un cod portocaliu de vânt puternic și alte două coduri galbene.

Potrivit meteorologilor alerta meteo cod portocaliu este valabilă până vineri, 27 martie, ora 10:00 și vizează în special zonele montane din județele Caraș-Severin, Mehedinți, Hunedoara și Gorj.

ANM semnalează faptul că în intervalul menționat vântul va atinge la rafală 80-100 km/h, iar zăpada va fi spulberată puternic pe crestele montane.

Avertizare meteorologică cod galben de vânt la munte

Meteorologii avertizează că și în restul zonelor montane din țară vor exista intensificări ale vântului în intervalul 26 martie, ora 10:00 – 27 martie, ora 10:00.

În zona montană vântul va sufla temporar cu viteze care vor atinge la rafală de 70-90 km/h, în timp ce zăpada va fi spulberată, fapt care va determina scăderea vizibilității, în special la altitudini mari.

Cod galben de vânt în Muntenia, Transilvania și pe litoral

Totodată, în această dimineață, de la ora 10:00, a intrat în vigoare un al doilea cod galben de vânt. Conform meteorologilor acest cod este valabil până diseară la ora 18:00 și vizează mai multe zone de pe teritoriul României.

În cea mai mare parte a Munteniei, în sudul Transilvaniei și pe litoralul vântul va sufla destul de tare și va atinge la rafală temporar între 55 și 70 km/h.

Vremea în București se va menține destul de plăcută azi și mâine, dar vântul va continua să bată și în cursul zilei de vineri, 27 martie, până la ora 10:00.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×