Alerta Meteo ANM: Cod portocaliu de ninsoare, în mai multe județe

Ana Chivu   
în Prognoza meteo
12/02/2019, 11:16
Alerta Meteo ANM: Cod portocaliu de ninsoare, în mai multe județe GALERIE FOTO
ANM anunță Cod portocaliu de ninsori

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie au anunțat că s-a emis un Cod portocaliu de ninsoare. Intervalul de valabilitate este cuprins între 11 februarie, între orele 20 și ora 10, 13 februarie. Din păcate pentru cei care credeau că primăvara se apropie cu pași repezi, vin precipitații moderate cantitativ și intensificări temporare ale vântului. În intervalul menționat, vor fi ninsori importate cantitativ în zona montană, alături de un strat consistent de zăpadă. Vântul va sufla cu viteze mai mari la altitudini de peste 1.5000 de metri. Rafalele vor depăși temporar 80…90 de km/h.

„Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor”

Alerta Meteo ANM: Cod portocaliu de ninsoare

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie a emis un Cod portocaliu de ninsoare. Intervalul de valabilitate este între 11 februarie și 13 februarie. Fenomenele vizate sunt ninsori importate cantitativ , un strat consistent de zăpadă, dar și viscol în zonele montane. „În intervalul menționat, în majoritatea regiunilor temporar vor fi precipitații și local se vor acumula cantități cuprinse între 10 și 20 l/mp.

ANM a emis Cod portocaliu de ninsoare și viscol
ANM a emis Cod portocaliu de ninsoare și viscol

La munte, în Transilvania, în jumătatea de nord a Moldovei și în Maramureș vor fi mai ales ninsori și lapoviță și se va depune strat de zăpadă. În Banat precipitațiile vor fi mixte, iar în Oltenia și Muntenia vor predomina ploile până marți seara (12 februarie) apoi vor fi mai ales ninsori. Temporar vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a țării, cu viteze cuprinse în general între 45 și 55 km/h, dar mai ales la munte, în vestul și sudul Olteniei și în sud-vestul Munteniei, unde pe parcursul zilei de marți (12 februarie) rafalele vor fi în jurul a 60…70 km/h.”

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×