ALERTĂ! Gabriela Firea, anunț oficial despre taxa Oxigen! „Renunț la vinieta anti-poluare”

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
25/02/2020, 11:22
ALERTĂ! Gabriela Firea, anunț oficial despre taxa Oxigen! „Renunț la vinieta anti-poluare” GALERIE FOTO
Gabriela Firea renunță la vinieta Oxigen. Sursa foto - ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea a transmis un anunț oficial despre taxa Oxigen! Astfel, edilul a precizat că va renunţa la această vinietă, în urma reacţiilor venite de la cetăţenii Bucureștiului.

Gabriela Firea, anunț oficial despre taxa Oxigen!

Vă reamintim că Gabriela Firea a spus într-o conferinţă de presă că în luna martie va supune dezbaterii Consiliului General al Capitalei un proiect de hotărâre care prevede anularea acestei taxe.

Cu toate acestea, primarul general a adăugat că nu abandonează proiectul ”Oxigen”, unul care vizează mai multe lucruri. Printre ele plantări de arbori, achiziţii de maşini nepoluante, piste de biciclete, verificarea şantierelor de construcţii.

„Renunț la vinieta anti-poluare”

De altfel, edilul Bucureștiului spune că în cele cinci zile de consultare, pe parcursul cărora i-a invitat pe oameni să se pronunţe în ceea ce priveşte vinieta Oxigen, postarea sa a avut 2,5 milioane vizualizări, 60 – 70% din regiunea Bucureşti-Ilfov.

Din cele peste 60.000 de comentarii, 90% s-au pronunţat în defavoarea vinietei. Potrivit Gabrielei Firea, au fost transmise şi 5.000 de mail-uri, iar la sediul PMP au fost depuse 1.500 de petiţii împotriva restricţiilor de trafic şi a vinietei.

Totodată, au fost depuse 430 de plângeri prealabile din partea unor persoane fizice sau juridice la direcţiile de specialitate ale Primăriei Capitalei, vizând de asemenea anularea vinietei

”Decizia este, chiar dacă cu sufletul neîmpăcat: renunţ la vinieta antipoluare pentru că trebuie să-i ascult pe toţi cetăţenii”, a declarat Gabriela Firea.

”Decizia se va transforma într-o hotărâre CGMB în luna martie. Renunţ la vinieta antipoluare pentru că trebuie să-i ascult pe toţi bucureştenii. Voi veni cu un proiect de anulare, dar nu înseamnă că abandonăm lupta.

Ne vom intensifica presiunea legitimă asupra Guvernului pentru centura ocolitoare a Capitalei. În trei ani şi jumătate, nu am revenit asupra niciunei măsuri pentru că bucureştenii au apreciat ce am făcut. Este un precedent ce se întâmplă pentru că a fost creat de factorul politic”, a subliniat primarul Capitalei.

”Concluzia acestui referendum este, se pare, că vrem mai multe maşini poluante. Este un răspuns clar: cetăţenii resping taxa de poluare, ideea de vinietă, chiar dacă ea este o măsură care s-a aplicat cu succes în alte state europene”, a mai afirmat Firea.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×