Alertă de incendiu într-un avion plin cu pasageri care zbura deasupra Atlanticului! Aeronava a aterizat de urgență la Munchen

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
23/01/2020, 20:36
Alertă de incendiu într-un avion plin cu pasageri care zbura deasupra Atlanticului! Aeronava a aterizat de urgență la Munchen
Alertă de incendiu într-un avion care zbura deasupra Oceanului Atlantic. Sursa foto: pinterest.com

Pasagerii unui avion care zbura din Germania în Statele Unite ale Americii au trecut prin momente de panică, după ce aeronava s-a confruntat cu o alertă de incendiu. A revenit, însă, în siguranță, pe aeroportul din Munchen, anunță surse oficiale, citate de publicația Bild.

Alertă de incendiu într-un avion ce zbura din Germania spre SUA. La bordul aeronavei erau peste 260 de persoane

Potrivit informațiilor disponibile până la ora redactării acestei știri, este vorba despre un avion de tip Airbus A380, care efectua cursa München – Miami. La bordul său se aflau 260 de persoane, cărora li se adaugă și membrii echipajului.

Un purtător de cuvânt al Lufthansa, compania de care aparține aeronava, a declarat că personalul de zbor s-a confruntat cu o alertă de incendiu chiar în timp ce avionul zbura deasupra Oceanului Atlantic. După ce le-au prezentat pasagerilor întreaga situație, aceștia au hotărât să se întoarcă în Europa.

Inițial, avionul trebuia să aterizeze la Paris, dar planul a fost schimbat

Conform reprezentantului companiei aeriene din Germania, aterizarea trebuia inițial să se facă pe Aeroportul Charles de Gaulle din Paris, dar planul s-a schimbat în ultimul moment. Astfel, aeronava a aterizat în siguranţă pe Aeroportul din München, unde au fost aplicate măsuri speciale.

Echipajul a activat sistemul de stingere a incendiilor după ce un senzor semnalase fum în spaţiul de bagaje. Nu se ştie dacă a fost o alertă falsă ori chiar a existat fum”, a declarat Michael Lamberty, purtătorul de cuvânt al Lufthansa.

Autorităţile germane au deschis o anchetă pentru a stabili cauzele exacte care au provocat alerta de incendiu. Între timp, pasagerilor li s-a oferit posibilitatea de a-și continua călătoria cu o altă cursă a companiei.

Panică la bordul unui avion care zbura de la București la Londra. Aeronava s-a umplut de fum în momentul decolării

Prin momente de panică au trecut și pasagerii unui avion al companiei Ryanair, care efectua cursa București-Londra. Aeronava s-a umplut de fum chiar în momentul decolării de pe Aeroportul Otopeni și a survolat Bucureștiul timp de o oră, spre disperarea tuturor celor aflați la bordul acestuia.

Cauza degajării de fum, comunicată de pilot pasagerilor, ar fi fost vărsarea lichidului de degivrare peste un grup electric care ulterior a luat foc în timpul zborului. În cele din urmă,avionul a revenit pe aeroportul din Otopeni, iar pacienții au fost debarcați în siguranță.

Potrivit unui bărbat aflat la bordul aeronavei, în timpul survolării, au existat emanații de fum. De asemenea, în cele  trei ore de așteptare până la decolare, oamenii  nu au primit nicio sticlă de apă din partea personalului.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×