Măsuri de siguranţă în caz de coronavirus! Gabriela Firea a pregătit o clădire cu 100 de locuri pentru eventualii pacienți aflați în izolare

Daniel Scripcaru   
în Stiri mondene
25/02/2020, 21:11
Măsuri de siguranţă în caz de coronavirus! Gabriela Firea a pregătit o clădire cu 100 de locuri pentru eventualii pacienți aflați în izolare
Alertă de coronavirus emisă de Guvernul României. Sursa foto: digi24.ro

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a răspuns la alerta emisă de Guvern referitor la coronavirus. Edilul a declarat că a pregătit deja o locație unde pot fi internați pacienții suspecți de coronavirus.

Alertă de coronavirus emisă de Guvernul României

Spațiul pe care Primăria Capitalei îl pune la dispoziție, după alerta de coronavirus emisă de Guvernul României, are o capacitate de 100 de locuri, unde sepoate trăi decent, după cum a mărturisit Gabriela Firea.

”Primăria Capitalei va răspunde solicitărilor în conformitate cu legea. Până acum, am ținut legătura cu Raed Arafat. Ni s-a solicitat găsirea unui spațiu destul de mare pentru persoanele care s-ar putea să vină în izolare.

Gabriela Firea a pregătit o clădire cu 100 de locuri

Au fost două persoane fără simptome, care au ieșit din această izolare. Testul nu a ieșit pozitiv. La acea adresă mai sunt acum șase persoane. Capacitatea acestei clădiri este de 100 de persoane, sunt condiții optime”, a declarat Gabriela Firea.

Primarul General al Capitalei a spus că nu ține de ea dacă va fi închis Bucureștiul, în cazul izbucnirii unei epidemii de coronavirus. Gabriela Firea a spus, totuși, că nu crede că este bine inducerea de panică asupra populației.

”Dacă la solicitarea Ministerului Sănătății vom fi implicați în această misiune, vom găsi și alte clădiri care să corespundă unor circuite unde să se ducă un trai decent.

Primarul e în orice localitate vicepreședintele comitetului de situații de urgență, el va primi dispoziție direct de la comitetul general de situații de urgență, nu poate dispune un primar închiderea unui oraș.

Dincolo de mine, eu nu cred că trebuie să inducem starea de panică în rândul cetățenilor”, a declarat Gabriela Firea.

Ministrul interimar al Sănătății, Victor Costache, a spus joi dimineaț că toate testele făcute până acum au ieşit negativ la toate persoanele suspectate de a fi contractat temutul virus.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×