ALERTĂ! Cod galben de furtuni în 22 de judeţe din ţară! Ce se întâmplă în București

Claudiu Ilie    Catalin Nae   
în Stiri de ultima ora
23/07/2019, 11:18
ALERTĂ! Cod galben de furtuni în 22 de judeţe din ţară! Ce se întâmplă în București GALERIE FOTO
Furtunile vor cuprinde o mare parte din țară. Sursa foto - facebook

Administrația Națională de Meteorologie a emis un nou avertisment. Avem așadar cod galben de furtuni în 22 de judeţe din ţară! Ploile vor fi însoţite de descărcări electrice şi intensificări ale vântului. Avertizarea este valabilă de la ora 12.00 până la ora 23.00. Potrivit ANM, sunt vizate atât Capitala, cât și mai multe județe, Bistriţa-Năsăud, Harghita, Mureş, Braşov, Covasna, Sibiu, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Buzău, Dolj, Teleorman, Suceava, Neamţ, Bacău, Vrancea, Brăila, Tulcea, Ialomiţa, Constanţa, Călăraşi şi Giurgiu.

Cod galben de furtuni în 22 de judeţe din ţară!

De altfel, cei la ANM spun că în Muntenia, Dobrogea, jumătatea de vest a Moldovei, Carpaţii Orientali şi local în Carpaţii Meridionali vor fi perioade mari cu instabilitate atmosferică accentuată. Acestea se vor manifesta prin averse cu caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii şi pe arii restrânse grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 20-25 l/mp şi izolat 40-50 l/mp.

Există o prognoză specială și pentru Bucureşti. Marţi, vremea va fi una răcoroasă și sunt așteptate și ploi serioase. Și aici avertismentul este valabil până la ora 23.00. Până atunci cerul va fi înnorat, iar temporar va ploua torenţial. Temperaturile nu vor depăşi 27 de grade Celsius, informează ANM. „Vremea va fi răcoroasă şi în general instabilă.

Cod galben de furtuni în 22 de judeţe din ţară! Furtună
În București ploile vor juca un rol serios până la ora 23.00. Sursa foto – facebook

Ce se întâmplă în București

Cerul va avea înnorări, temporar va ploua, iar în perioade scurte de timp aversele vor avea caracter torential şi vor fi însoţite de descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului”, informează Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM). Avertismentul vine la puțin timp după ce s-a încheiat alerta de cod portocaliu emisă de hidrologi.

Furtunile au fost puternice cu precădere în județele de deal și de munte din Moldova și Transilvania și apele au inundat orașe întregi. Sinaia a fost afectată serios, străzile localității de munte fiind înghițite pur și simplu de ape.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×