Avion doborât în Afghanistan într-o zonă care aparține talibanilor! 83 de persoane se aflau la bordul aparatului de zbor. Aeronava ar aparţine US Air Force – UPDATE

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
27/01/2020, 17:33
Avion doborât în Afghanistan într-o zonă care aparține talibanilor! 83 de persoane se aflau la bordul aparatului de zbor. Aeronava ar aparţine US Air Force – UPDATE GALERIE FOTO
Avionul avea 83 de persoane la bord. Sursa foto - facebook

Un avion s-a prăbușit în Afghanistan într-o zonă care aparține talibanilor! Aparatul de zbor a decolat de la Herat și trebuia să aterizeze în Kabul.

UPDATE, ora 17.34: Se pare că avionul aparţine US Air Force (forţele aeriene ale Statelor Unite), iar talibanii susţin că ei sunt cei care au doborât avionul.

Avionul era de tip Bombardier Global Express E-11A BACN, iar corespondenţii de la faţa locului spun că în el s-ar fi aflat mai mulţi ofiţeri de rang înalt americani.


Ştire iniţială – Avion prăbușit în Afghanistan într-o zonă care aparține talibanilor!

Nu a mai făcut-o niciodată, acesta ajungând într-un district înțesat de munți. Conform primelor informații, nu mai puțin de 83 de persoane se aflau la bordul avionului.

Aparatul de zbor s-ar fi prăbușit pe un teritoriu pe care îl controlează în totalitate talibanii. Acesta a explodat și a luat foc în momentul în care a atins pământul și se presupune că nu există supraviețuitori.

83 de persoane se aflau la bordul aparatului de zbor

Avionul ar fi aparținut companiei Ariana Afghan Airlines și a căzut undeva în estul țării, în districtul Deh Yak. La scur timp însă, compania respectivă a negat faptul că aeronava ar fi fost în flota ei.

Deocamdată nu se știe dacă există vreun supraviețuitor în urma prăbușirii, însă speranțele de a mai găsi pe cineva în viață sunt destul de mici.

De remarcat că presa locală a scris că mai mulți membrii ai grupării talibane au încercat să stingă focul care a izbucnit și a acaparat întreg avionul.

Forțele speciale afgane au fost trimise de urgență la locul accidentului pentru a încerca să ofere primul ajutor și pentru a izola zona și a analiza toate cele întâmplate.

Nu se știe dacă în acest moment avionul s-a prăbușit din cauza unei defecțiuni sau a condițiilor meteorologice sau a fost ținta unui atac.

De îndată ce vom avea mai multe informații despre această știre le vom nota chiar aici. Așadar, tot ceea ce ai de făcut, dacă ești interesat de acest material este să rămâi alături de noi.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×