ALERTĂ! Atac armat la baza militară Pensacola! Mai mulți răniți au ajuns de urgență la spital

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
06/12/2019, 16:12
ALERTĂ! Atac armat la baza militară Pensacola! Mai mulți răniți au ajuns de urgență la spital GALERIE FOTO
Avioane militare pe baza aeriană Pensacola. Sursa foto - hepta

Atac armat la baza aeriană Pensacola a Marinei Militare a Statelor Unite! conform primelor informații, mai multe persoane au fost împușcate. Deocamdată, atacatorul este în libertate, acesta fugind de la fața locului, imediat după ce a deschis focul asupra militarilor.

Atac armat la baza militară Pensacola!

Informaţia privind atacul armat de la baza aeriană de la Pensacola a fost confirmată de către poliţia locală. Mai mult de atât, unul dintre spitalele din regiune a confirmat, de asemenea, că a primit răniţi de la baza Pensacola.

Surse din serviciile de securitate au anunţat că intrările bazei din Florida au fost blocate, în urma lansării alertei. Trebuie specificat că incidentul a fost raportat la primele ore ale dimineții. Mai exact, în jurul orei 7.00, oficiali ai Marinei Militare SUA au lansat un apel oamenilor din zonă de a se adăposti.

Mai mulți răniți au ajuns de urgență la spital

Presa locală a început imediat relatarea faptelor. Potrivit jurnaliștilor, o localnică a spus că a aflat de incident în urma unui telefon primit de populaţia din zonă. În urma apelului, aceasta a fost avertizată să rămână în siguranţă şi a fost informată că baza e în alertă.

Amber Southand, purtător de cuvânt al şerifului din districtul Escambia a transmis că sunt puţine informaţii despre situaţia de la baza Pensacola, dar a precizat că forţele de securitate au intervenit pentru a elimina ameninţarea.

Situația rămâne una deosebită. Un alt amănunt interesant este acela că trei elicoptere medicale au fost trimise în zonă în urma atacului. De remarcat că acțiunea are loc la doar trei zile după un alt incident armat, produs la baza militară de la Pearl Harbour din Hawaii.

Atunci, un marinar a împuşcat trei oameni, iar apoi s-a sinucis. Persoana care a deschis focurile a fost chiar un marinar din cadrul Marinei Statelor Unite ale Americii, iar autoritățile nu știu de ce a recurs la un astfel de gest. Presa vehiculează că acesta avea probleme personale în ultima perioadă și era depresiv.

Baza navală din Hawaii cu o încărcătură istorică importantă a fost închisă imediat după atac, dar redeschisă la doar câteva distanță. Bărbatul a tras mai multe focuri de armă la ora locală 14:30, ora 00:30 GMT. Baza de la Pearl Harbour este cunoscută mai ales din Al Doilea Război Mondial, fiind o bază cu o simbolistică istorică extrem de importantă pentru americani.

Baza aeriană de la Pensacola din districtul Escambia al statului american Florida are 16000 de militari, dar şi un personal civil de 7400 de oameni.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×