ALERTĂ ANM! Zece judeţe sunt afectate de ceaţă. Probleme serioase în traficul rutier

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
18/01/2020, 08:31
ALERTĂ ANM! Zece judeţe sunt afectate de ceaţă. Probleme serioase în traficul rutier GALERIE FOTO
Traficul rutier se desfășoară în condiții de dificultate. Sursa foto - hepta.ro

Zece judeţe sunt afectate de ceaţă, traficul rutier desfăşurându-se cu dificultate pe mai multe drumuri, dar şi pe secţiuni din autostrăzile A1, A3 şi A10, unde vizibilitatea este pe alocuri sub 100 de metri.

Zece judeţe sunt afectate de ceaţă

”Ceaţa densă reduce vizibilitatea în trafic sub 200 m şi izolat sub 50 m pe mai multe artere rutiere din judeţele Alba, Arad, Bihor, Mureş, Sibiu, Dolj, Gorj, Tulcea, Constanţa şi Brăila”, anunţă Centrul Infotrafic.

De asemenea, în condiţii de ceaţă, cu vizibilitate redusă, pe alocuri, sub 100 de metri, se circulă şi pe autostrăzile A1 Bucureşti – Piteşti şi Sibiu – Deva, A3 Turda – Borş şi Ungheni – Iernut,  A3 Bucureşti – Ploieşti şi A10 Sebeş – Turda.

Probleme serioase în traficul rutier

”Recomandăm prudenţă la volan, asigurarea corespunzătoarea şi semnalizarea intenţiei de schimbare a direcţiei, creşterea distanţei de siguranţă între vehicule, folosirea luminilor de ceaţă din dotarea autovehiculelor.

Evitaţi depăşirile riscante, care pot deveni extrem de periculoase în condiţiile unei vizibilităţi mult diminuate”, transmit reprezentanţii Centrului Infotrafic.

De altfel, prognoza meteo pentru sâmbătă, 18 ianuarie nu aduce deloc vești bune din acest punct de vedere. În sudul și estul țării vor exista condiții de ceață persistente, iar izolat vor apărea fulguieli și depuneri de gheață.

În restul țării, cerul va fi variabil, iar ceaţa va fi prezentã pe arii restrânse. Vântul va sufla slab şi moderat cu unele intensificãri în sudul Banatului şi pe litoral.

Temperaturile maxime se vor încadra în general între -2 şi 9 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -9 şi 2 grade, mai scãzute în depresiuni pânã în jurul a -16 grade.

În București, de dimineață și până seara soarele va sta ascuns în spatele norilor, va fi o zi înnorată. Totuși, această zi nu prezintă șanse de apariție a ploilor.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×