Alertă ANM, sâmbătă, 23 februarie: România este lovită de un val de aer polar

Ana Chivu   
în Prognoza meteo
22/02/2019, 19:46
Alertă ANM, sâmbătă, 23 februarie: România este lovită de un val de aer polar GALERIE FOTO
Alertă meteo ANM! Un val de aer polar străbate România!

Alertă meteo ANM pentru ziua de 23 februarie! România este lovită de un val de aer polar. Din păcate pentru cei care credeau că primăvara nu este departe, vine frigul. Noaptea dintre vineri și sâmbătă se anunță geroasă, în special în zona de nord, nord-vest și centru a teritoriului țării. Cerul va fi variabil și mai mult noros în regiunile din sud, și sud-vest. De asemenea, se vor semnala precipitații sub formă de ninsoare.

În București, în cursul zilei de sâmbătă, 23 februarie, maxima arată doar -1 grad Celsius pe timpul zilei. Vânturi vin din partea de nord-est a teritoriului României cu 26 de km/h și cu rafale de 39 de km/h. Noaptea aduce minima de -7 grade Celsius, alături de un cer parțial noros. Vânturi vin dinspre nord-est cu 13 km/h și cu rafale de 28 de km/h.

Alertă ANM! Un val de aer polar vine peste România

Sâmbătă, 23 februarie, vreme va fi deosebit de rece. Cea mai mare parte a României va fi acoperită de un val de aer polar. Dimineața este geroasă, la fel și noaptea în zona de nord a teritoriului României, centru și local/ Valorile termice sunt negative, cuprinse între 8 și 10 grade Celsius față de mediile multianuale specifice datei. Vântul va avea intensificări în prima parte a zilei, în zonele de sud și de est, iar rafalele vor fi în medie de 55-60 de km/h. „Vremea va deveni geroasă în aproape toată țara. Adică vor fi temperaturi minime sub minus 10 grade, temperaturi minime ce pot coborî chiar spre minus 19, minus 20 de grade în depresiuni”, a declarat Alina Șerban, meteorolog de la Administrația Națională de Meteorologie.

Alertă ANM! Un val de aer polar vine peste România
Alertă ANM! Un val de aer polar vine peste România

Pentru duminică, în București, se anunță maxima de 2 grade Celsius pe timpul zilei, vizibil mai cald decât în ziua precendentă. Vânturi vin din direcția de nord-nord-vest cu 11 km/h și cu rafale de 17 km/h. Noaptea anunță minima de -6 grade Celsius, clături de un cer mult mai senin. Vânturi vin din partea de vest-nord-vest cu 7 km/h și cu rafale de 13 km/km.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×