ALERTĂ ANM! Mase de aer tropical intră în România! Vin temperaturi anormale

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
21/01/2020, 09:04
ALERTĂ ANM! Mase de aer tropical intră în România! Vin temperaturi anormale GALERIE FOTO
Bucureștiul va avea parte de temperaturi plăcute în următoarea perioadă. Sursa foto - hepta.ro

Mase de aer tropical intră în România! Acesta este avertismentul pe care l-au lansat specialiștii ANM. Conform meteorologilor nu vom avea zăpadă nici în luna ianuarie și, mai mult de atât, se vor înregistra temperaturi mult mai ridicate decât este normal, în această perioadă.

Mase de aer tropical intră în România!

Se întâmplă lucrul acesta din cauza unui val de aer tropical care va intra în România. Astfel, în ciuda faptului că am trecut în mod oficial de jumătatea iernii, temperaturile n-au fost până acum unele înfiorătoare.

ANM informează acum că iarna nu se grăbește deloc să vină în România. Deși s-a spus în repetate rânduri că luna ianuarie va aduce frig și ninsori, se pare că se întâmplă fix invers.

Vin temperaturi anormale

Mai exact, în perioada 20 ianuarie – 3 februarie vor fi înregistrate temperaturi mult mai mari decât este normal. Meteorologii spune că vom avea parte de o apariție a primăverii mult mai devreme decât era preconizat.

ANM a transmis că un val de aer tropical va lovi cu putere țara noastră. Acesta va face din iarnă, o primăvară în toată regula. Mai multe mase de aer tropical vor ajunge în mai multe regiuni din țară.

Avertismentul nu este valabil și în zonele montane și submontane. Aici sunt așteptate, în continuare, temperaturi scăzute și ninsori slabe, pe alocuri, după cum informează meteorologii.

Anticiclonul Azoric, adică un nucleu de aer cald va pătrunde în România, făcând ca temperaturile să crească anormal de mult.

Trebuie specificat că în București, vremea se schimbă destul de mult. Astfel, nu vor mai exista temperaturi negative, iar în următoarele zile, meteorologii anunță că va fi extrem de cald și plăcut.

Cu toate acestea, ANM spune că iarna încă nu s-a terminat, așadar, e posibil să avem parte de surprize în lunile următoare.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×