ALERTĂ ANM! Cod galben de ceață și chiciură în 13 județe

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
07/12/2019, 09:44
ALERTĂ ANM! Cod galben de ceață și chiciură în 13 județe GALERIE FOTO
13 județe sunt afectate de ceață și chiciură. Sursa foto - facebook

Alertă de la Administrația Națională de Meteorologie! Specialiștii au emis mai multe avertizări cod galben de ceaţă și chiciură valabile în 13 judeţe din Transilvania, Oltenia și Moldova, în următoarele ore.

Cod galben de ceață și chiciură în 13 județe

Mai mult de atât, Infotrafic anunță circulație îngreunată pe Autostrada Soarelui, pe A3 și pe mai multe drumuri. Potrivit ANM, până la ora 12.00, va fi ceaţă cu vizibilitate redusă, local sub 200 m şi izolat sub 50 m în localități din Gorj, Olt, Vâlcea, Dolj, Bacău, Vrancea și Cluj.

Până la ora 11.00, se află sub avertizare cod galben de ceață localități din județele Alba, Covasna, Braşov, Mureş, Harghita și Sibiu. Meteorologii anunță și depuneri de chiciură, ceea ce face traficul mult mai dificil

Trafic dificil pe anumite tronsoane

Totodată, Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române anunță că pe mai pe multe drumuri din județele Alba, Bacău, Brașov, Cluj, Covasna, Dolj, Gorj, Harghita, Mureș, Olt, Sibiu, Vâlcea și Vrancea se circulă în condiții de ceață

La fel se întâmplă și pe Autostrada A2 pe tronsonul București – Fetești, dar și pe Autostrada A3 București – Ploiești unde sunt, de asemenea, condiții de ceață, care reduce vizibilitatea sub 200 metri și pe alocuri sub 50.

Traficul se desfășoară pe aceste artere pe un carosabil umed, nefiind semnalate condiții de polei. Meteorologii spun că temperaturile rămân în continuare reci, însă din cauza schimbărilor climatice și ale meselor de aer cald, anticiclonii, s-ar putea să nu avem parte neapărat de zăpadă.

„Luna de început a iernii, decembrie, se caracterizează printr-o gamă variată de fenomene meteorologice: ninsoare care asociată cu intensificări ale vântului determină producerea viscolului, fenomen care apare cel mai des în Câmpia Munteniei, în Dobrogea şi în estul Moldovei”, spun cei de la ANM.

„Va fi ceaţă persistentă, mai ales în zonele de câmpie şi în depresiuni si mai rar, lapoviţă şi ploaie. O influenţă deosebită asupra ţării noastre încep să aibă din această lună dorsala anticiclonului est-european.

Acesta se extinde deasupra sud-estului Europei şi, într-o oarecare măsură, ciclonii mediteraneeni”, adaugă meteorologii. „Temperatura aerului marchează o scădere, în medie, cu 4 – 6 grade Celsius faţă de ultima lună de toamnă”, completează specialiștii.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×