Alertă alimentară! Peste o tonă de carne infestată cu pestă porcină a fost descoperită după vânzare! Poliția a intervenit

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
08/11/2019, 09:05
Alertă alimentară! Peste o tonă de carne infestată cu pestă porcină a fost descoperită după vânzare! Poliția a intervenit
Carne infestată cu pestă porcină, vândută în Târgu Jiu. Sursa foto: digifm.ro

Alertă alimentară în Piața Centrală din Târgu Jiu, unde autoritățile au descoperit peste o tonă de carne infestată cu pestă porcină africană. Mai grav este că virusul a fost depistat după ce carnea fusese deja vândută. Potrivit reprezentanților Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Gorj, carnea provine de la un abator din județul Vâlcea.

Carne infestată cu pestă porcină în Târgu Jiu. Reacția autorităților

Chestionat pe marginea acestui subiect, directorul DSVSA Gorj a declarat că în data de 19 octombrie, la respectivul abator au fost sacrificați porci aduși din Argeș. Tot atunci, cel puțin o tonă de carne a intrat în hala din Târgu-Jiu, conform facturii.

Noi am fost anunțați pe data de 28 octombrie de la Vâlcea că suntem și noi printre județele unde a intrat carnea din acest lot, imediat am instituit o echipă, s-a deplasat la fața locului, a verificat, nu mai era niciun gram de carne, pentru că se vânduse. La momentul cumpărării, oamenii nu știau că e infestată, mai ales că avea și documente. Am dispus imediat dezinfecția la întreaga hală”, a explicat directorul Nicolae Călescu pentru Mediafax. La rândul lor, polițiștii au deschis o anchetă în acest caz, anunță reprezentanții IPJ Gorj.

Carne expirată, ținută în mizerie și rugină într-o piață din Capitală

O situație similară a fost întâlnită și în Piața Delfinului din Capitală, unde inspectorii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului au descoperit produse păstrate într-o mizerie de nedescris, sau spălate în chiuvete pline de rugină. Ca urmare a controalelor efectuate recent, au fost retrase de la vânzare peste o tonă de alimente nocive pentru sănătatea noastră, iar cinci firme au fost închise pe o perioadă de șase luni, întrucât își pun clienții în pericol cu bună știință.

Printre alimentele expirate depistate de ANPC se numără cârnaţi, carne de porc, dar și cașcaval sau smântână. Totodată, au fost aplicate 36 de amenzi în valoare de 280.000 de lei, iar 5 comercianţi nu mai au voie să-şi vândă produsele în următoarele șase luni.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×