Alertă alimentară la Selgros! Inspectorii ANPC au găsit nereguli la pește

Dan Suta   
în Stiri de ultima ora
22/10/2019, 18:37
Alertă alimentară la Selgros! Inspectorii ANPC au găsit nereguli la pește
Nereguli la Selgros. Magazinul nu respectă condițiile de congelare a peștelui. Sursa foto: selgroscautăpasiunea.ro

O nouă alertă alimentară în România, după cea de la KFC! Inspectorii de la Protecția Consumatorului au descins la Selgros, acolo unde au descoperit nereguli la pește, scrie presa centrală. Fără să ofere detalii despre magazinele exacte unde au avut loc verificările, șeful ANPC a spus că neregulile sunt multiple și vor fi luate măsuri în acest sens.

Alertă alimentară la Selgros: Pește congelat la temperaturi greșite

Neregulile se referă la felul în care este congelat și depozitate Selgros, ca apoi să fie pus spre vânzare în magazinele din toată țara, notează zf.ro. Mai exact, inspectorii de la Protecția Consumatorului au descoperit că peștele este congelat la temperaturi cuprinse între -18 grade și -20, în loc de minus 25 – minus 40 de grade, așa cum cer normele sanitare.

„Pare că beneficiază de alte reguli decât ceilalţi, sau că doar autoritatea noastră citeşte altfel normativele”, a declarat Horia Constantinescu, președintele ANPC, conform aceleiași surse. În legătură cu aceste nereguli, există o confuzie în rândul producătorilor și comercianților: unii specialiști spun că temperatura recomandată poate fi de minus 18 grade, în timp ce alții spun că trebuie să pornească de la minimum minus 25 de grade până la minus 40.

selgros
Șeful ANPC spune că unii inspectori veterinari acționează cu dublu standard privind temperatura la care trebuie congelat peștele. Sursa foto: antena3.ro

Protecția Consumatorului a descins și la KFC

„Este un haos scriptic… Nu ştim ştim dacă Selgros retrage peşte care este distrus sau îl recongelează. (…) Nu vom mai tolera abordări diferite, cei de la autoritatea sanitar veterinară stau ascunşi în spatele unor găselniţe legislative”, a mai spus reprezentantul ANPC.

Tot astăzi, inspectorii ANPC au anunțat că au descoperit streptococi fecali și bacterii coliforme în gheața cu care erau preparate băuturile răcoritoare acidulate de la KFC. Au fost vizate de cercetările specialiștilor sanitar-veterinari mai multe fast-food-uri KFC, din nou, ANPC nedorind să indice și adresele și localitățile exacte unde s-au descoperit aceste probleme.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×