Alertă alimentară la Auchan, după ce a fost găsit din nou somon contaminat cu Listeria

Ciprian Postolache   
în Stiri de ultima ora
15/02/2019, 14:48
Alertă alimentară la Auchan, după ce a fost găsit din nou somon contaminat cu Listeria
Alertă alimentară la Auchan, după ce a fost găsit din nou somon contaminat cu Listeria

Este alertă alimentară la Auchan. Un nou lot de somon contaminat cu Listeria a fost găsit. Anunțul a fost făcut de reprezentanții magazinului care au anunțat mai departe Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA).

„În urmă analizelor efectuate s-a detectat Listeria monocitogenes. Persoanele care au achiziţionat aceste produse sunt invitate să nu le mai consume şi să se întoarcă cu ele la magazin, unde li se va rambursa integral suma. Acesta este alt lot decât cel anunţat săptămâna trecută, luni 4 februarie, ca fiind infestat cu Listeria monocitogenes, au menţionat reprezentanţii hypermaketului Auchan, pentru ANSVSA.

Alertă alimentară la Auchan! A apărut din nou somon contaminat cu Listeria

S-a găsit din nou somon infestat cu Listeria la Auchan. Alerta alimentară a fost dată de cei de la Autoritatea Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, după ce au fost sesizați chiar de către reprezentanții hypermarketului. Se pare că această contaminare a somonului cu acest tip de bacterie are loc datorită condițiilor de transport și de depozitare. Conform studiilor se pare ca apariția bacteriei Listeria monocitogenes este favorizată la temperaturi între 4 și 6 grade Celsius. Autoritatea Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) le recomandă celor care au achiziționat produse din lotul descris să nu le consume, ci să le distrugă sau să le ducă înapoi în magazinele de unde le-au cumpărat. Aceeași solicitare a fost făcută și cei de la Auchan.

Auchan a anunțat că descoperit un nou lot de somon contaminat cu basteria Listeria

Auchan a retras de pe piață în urmă cu 10 zile un alt lot de somon afumat contaminat cu Listeria. Alerta alimentară este a doua din această lună și vizează același tip de produs, somon afumat. „În urma unui control intern, compania Auchan recheamă articolul urmator: Pouce File de somon afumat 100g, cod EAN : 5949084000153, produs în 16.01.2019, exp 01.03.2019”, anunţă Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×