Alegerile locale 2020: Ludovic Orban anunță data la care românii vor fi chemați la vot

Narcis Rosioru   
în Stiri de ultima ora
17/02/2020, 15:36
Alegerile locale 2020: Ludovic Orban anunță data la care românii vor fi chemați la vot
Alegerile locale 2020: Ludovic Orban anunță data la care românii vor fi chemați la vot. Sursa foto: Hepta

Ludovic Orban, premierul interimar, a anunțat, luni, că alegerile locale din 2020 vor avea loc, cel mai probabil, pe data de 14 iunie.

Alegerile locale din 2020 vor avea loc pe 14 iunie

Astfel, premierul a declarat că această dată este cea mai agreată pentru a organiza alegerile locale în 2020. Orban a explicat că decizia a fost luată în funcție de sărbătorile creștine ce vor avea loc în acele săptămâni, informează Agerpres..

„31 mai şi 7 iunie sunt sărbători creştine. Sunt Rusaliile şi ar fi o impietate faţă de creştini să stabilim data alegerilor pe 31 mai şi pe 7 iunie.

Ca atare, cel mai probabil, alegerile vor fi aproximativ în jurul datei de 14, maximum 21, plecând şi de la jurămintele depuse de autorităţile locale, care de regulă au fost depuse cam după 20 iunie, în 2016. Deci, dacă sunt alegerile pe data de 14, mi se pare o dată super-rezonabilă”, a precizat, luni, premierul desemnat.

Ludovic Orban a ținut să precizeze motivul pentru care românii nu pot fi chemați la vot pentru alegerile locale în 2020 mai devreme de luna iunie. Astfel, procesul pre-electoral este unul ce necesită timp, astfel că data de 14 iunie este cea mai agreată de Executiv.

Orban a precizat și când ar putea avea loc alegerile anticipate

„În mai nu putem organiza decât pe 24 mai. Sigur că eu m-aş bucura să organizăm pe 24 mai, pentru că aniversăm 145 de ani de la înfiinţarea PNL.

Dar trebuie să cântărim foarte bine derularea tuturor procedurilor, pentru că sunt proceduri pre-electorale care trebuie realizate: strângerea de semnături… Cel mai probabil data e de 14 iunie şi mi se pare rezonabilă data”, a mai spus premierul, luni.

Orban a ținut să reamintească și faptul că liberalii își doresc organizarea de alegeri anticipate, asta pentru că este „foarte greu de menţinut o relaţie normală” între Guvern şi un Parlament.

Premierul a precizat că preferă ca aventualele alegeri anticipate să aibă loc la o dată cât mai apropiată de alegerile locale din 2020.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×