Adrian Zuckerman, ambasadorul SUA la Bucureşti, anunţ îngrijorător. România, mai volatilă din cauza agresiunilor Rusiei

în Stiri de ultima ora
18/02/2020, 21:14
Adrian Zuckerman, ambasadorul SUA la Bucureşti, anunţ îngrijorător. România, mai volatilă din cauza agresiunilor Rusiei
Adrian Zukerman, anunţ îngrijorător

Ambasadorul SUA în România a făcut un anunţ îngrijorător. Adrian Zuckerman susţine că zona în care se află ţara noastră a devenit mai volatilă în urma creşterii agresiunii în Transnistria, Crimeea, Donbass şi Marea Neagră.

Adrian Zukerman, ambasadorul SUA la Bucureşti, anunţ îngrijorător

Ambasadorul SUA în România, Adrian Zuckerman, a declarat, marţi, la Baza 71 Aeriană Cîmpia Turzii, că această zonă, mai predispusă în urma agresiunilor Rusiei, a fost dislocată una dintre cele mai versatile vehicule aeriene fără pilot ale armatei americane-MQ-9 Reaper.

De când România s-a alăturat NATO, în 2004, am făcut împreună contribuţii care vor menţine această regiune în siguranţă în faţa noilor ameninţări.

Zona volatilă, supravegheată cu MQ-9 Reaper

O astfel de contribuţie este cea care ne aduce astăzi aici, dislocarea unora dintre cele mai versatile vehicule aeriene fără pilot ale noastre, MQ-9 Reaper.

Acestea au capacitatea de a monitoriza şi înţelege rapid mediul operaţional în rapidă schimbare din regiune, o regiune devenită mai volatilă ca urmare a agresiunii crescute a Rusiei în regiune: în Crimeea, în Transnistria, în Donbass şi în Marea Neagră”, a spus Adrian Zuckerman.

De asemenea, Adrian Zukerman a declarat că baza aeriană de la Câmpia Turzii este un exemplu de bună colaborare dintre cele două ţări şi că aceasta deţine una dintre cele mai bune escadrile de vânătoare ale României.

Tot aici este una dintre cele mai bune zone pentru antrenamente de luptă aeriană din Europa. Statele Unite au investit peste 14 milioane de dolari aici în ultimii cinci ani, pentru a ajuta la apărarea României şi a flancului de est al NATO”, a menționat Adrian Zuckerman.

Ambasadorul SUA a mai precizat că mai mulţi aliaţi NATO au fost găzduiţi la Câmpia Turzii, ca parte a operaţiunii Atlantic Resolve.

Trebuie să decidem să rămânem împreună şi să continuăm să construim pe baza puternicei cooperări de care ne bucurăm, pentru a-i împiedica pe alţii să provoace o ruptură între noi, slăbindu-ne astfel pe toţi, ca să îşi poată extinde influenţa malignă şi mai departe”, a conchis ambasadorul american.

Ambasadorul american a participat la baza de la Câmpia Turzii la Ziua Distinşilor Vizitatori a exerciţiului româno-americană DACIAN REAPER-20. La eveniment a mai participat generalul-locotenent Daniel Petrescu, șeful Statului Major al Apărării şi generalul de brigadă Michael G. Koscheski, director de operațiuni în cadrul Cartierului General al Forțelor Aeriene pentru Europa și Africa de la baza Ramstein din Germania.

Câmpia Turzii este în perioada ianuarie-martie 2020 gauda exerciţiului româno-american DACIAN REAPER-20.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×